Janne Sankelo Vaasan vaalipiirin kansanedustajien veturiksi

KORTESJÄRVELÄINEN toisen kauden kansanedustaja Janne Sankelo (kok.) on valittu järjestäytymiskokouksessa Vaasan vaalipiirin kansanedustajien yhteistoimintaverkoston puheenjohtajaksi seuraavien valtiopäivien alkamiseen saakka.

Varapuheenjohtajaksi valittiin vaasalainen kansanedustaja Kim Berg(sd).

Yhteistoimintaverkosto koordinoi Vaasan vaalipiiristä valittujen 16 kansanedustajan yhteistyötä yli hallitus- ja puoluerajojen. Verkoston toimintaan kuuluvat Vaasan vaalipiirin alueen hankkeiden edistäminen ja edunvalvonta, tapaamisten järjestäminen sidosryhmien, kuntien ja maakuntaliittojen kanssa sekä yhteiset talousarvioaloitteet valtion budjettiin.

–Tämän vuoden edunvalvonnan painopisteitä ovat muun muassa Suupohjan rata, pohjalaissatamien asema TEN-T-verkossa, turkisalan tilanne, liikennehankkeet ja alueellisten koulutustarpeiden sekä viennin edistäminen. Listaa päivitetään aina tarpeen mukaan, Sankelo toteaa.

Sankelon mukaan yhteistyöverkosto on osoittanut toimivuutensa.

–On tärkeää, että voimme eduskuntatyössä yhdistää voimamme alueen edunvalvonnassa. Vaikuttaminen on pitkäjänteistä työtä, joka usein yltää yli vaalikausien. Kansanedustajien yhteistyö on paras tapa saatella pohjalaisille tärkeitä hankkeita maaliin, Sankelo sanoo.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.