Lähes puolet terveydenhuollossa otetuista koronatesteistä positiivisia – tartuntojen kokonaismäärä huomattavasti tilastoja suurempi

Omikron-virusvariantti leviää maakunnan väestössä edelleen laajalti. Terveydenhuollon pcr-testit kohdennetaan nyt ensisijaisesti riskiryhmille ja sote-työntekijöille. Tartuntojen kokonaismäärän arvioidaan näin ollen olevan huomattavasti pcr-varmennettujen tartuntojen määrää suurempi. Sairaalakuormitus on pandemian vuoksi edelleen merkittävää. Nyrkki jatkoi etätyösuosi-tustaan helmikuun loppuun saakka.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin menneellä viikolla terveydenhuollon pcr-testillä yhteensä 1778 koronatartuntaa, joista 496 viime viikonlopun aikana. Varmennettujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt 10923. Yksin tammikuun aikana tartuntoja on todettu 6887.

Yksinomaan kotitestillä todetuista tartunnoista ei välity tietoa terveydenhuollon tilastoihin, joten tartuntojen kokonaismäärä on huomattavasti suurempi.

Selvitetyistä tartunnoista suurin osa tuli perhepiiristä tai jäi epäselväksi. Joukkoaltistumisia tapahtuu edelleen muun muassa sote-yksiköissä, koululuokissa ja päiväkotiryhmissä.

14 vuorokauden ilmaantuvuus varmistettujen testien osalta on nyt  1909 / 100 000 asukasta, 7 vuorokauden ilmaantuvuus 921 / 100 000 asukasta.

Viime viikolla otettiin yhteensä 3920 pcr-testiä. Testimäärä on laskenut viimeviikkoisesta, sillä terveydenhuollon koronatestausta kohdennetaan nyt ensisijaisesti riskiryhmiin sekä sote-alalla työskenteleviin.

Viive näytteenotosta tuloksen valmistumiseen on hieman vähentynyt ja on nyt keskimäärin 18,6 tuntia. Positiivisten koronatestien osuus on noussut edelleen. Viime viikolla 46 % otetuista pcr-näytteistä osoittautui positiivisiksi.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 18 koronapotilasta. Terveyskeskusten vuodeosastoilla on 13 koronapotilasta.

Koko Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus yli 12-vuotiaiden osalta: 86,1 % on saanut 1. rokotuksen ja 83,2 % myös 2. rokotuksen. 3. rokotusannoksen on saanut 47,7 % alueen yli 12-vuotiaista.

Koko Suomessa yli 12-vuotiaista 86,6 % on saanut 1. rokotuksen ja 83,4 % myös 2. rokotuksen. 3. rokotusannoksen on saanut 47,5 % yli 12-vuotiaista.

17 kuntaa Etelä-Pohjanmaan 18 kunnasta on nyt ylittänyt 80 % rokotuskattavuuden rajan 2. annosten osalta. Yli 12-vuotiaiden 3. annosten osalta kuntien prosenttiluvut vaihtelevat 41,4 % ja 60,2 %:n välillä.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla www.epshp.fi/korona     

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.