ViVen joukkue tähtää Korisliigan kärkinelikkoon: ”Kasin suoritusta ollaan tekemässä”, arvioi Kujala

Vedon Korisliiga-joukkueen tammikuu on ollut mollivoittoinen, mutta joukkue tähtää uuteen nousuun ylemmässä jatkosarjassa. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

NAISTEN Korisliigan jatkosarjojen alku siirtyi käynnistyväksi 12. helmikuuta. Kun neljä ottelua runkosarjaa oli pelaamatta lauantain ottelukierroksen jälkeen, johti Peli-Karhut sarjaa 32 pisteellä. Toiselle sijalle oli kavunnut Kouvottaret 22 pisteellään ja Torpan Pojat oli kolmantena samalla pistemäärällä. Vimpelin Veto piti neljättä sijaa ennen HBA Märskyä. Nämä joukkueet jatkavat ylempään jatkosarjaan, joka käynnistyy 12. helmikuuta, mikäli Honka ei pysty voittamaan kaikkia kolmea vielä pelaamatonta otteluaan. HBA:lla on pelaamatta ottelu Honkaa vastaan.

Vimpelin Veto kohtasi keskiviikkona Peli-Karhut Kotkassa ja lauantaina ToPon kotonaan. Pistetili ei karttunut, mutta valmentaja Jukka-Pekka Kujala oli tyytyväinen siihen, että molemmissa otteluissa voitosta taisteltiin viime minuuteille saakka.

–Hyvin niukat tappiot kärkijoukkueille, molemmissa otteluissa oli paljon positiivista.

Tasaisessa runkosarjassa, jossa pelejä on pelattu paljon ristiin, Kujala pitää joukkueensa suoritusta aivan hyvänä.

–Jouluun asti pelattiin mallikkaasti, voitettiin tiukkoja pelejä. Tammikuu on ollut mollivoittoinen, mutta jos ylempään loppusarjaan päästään, kasin suoritusta ollaan tekemässä. Kuukauden pelaamattomuus näkyi Catzia ja EBT:tä vastaan, mutta ToPoa ja PeKaa vastaan pelattiin kohtuullisen hyvät ottelut. Tässä on vielä kaksi kuukautta aikaa kehittää peliä, play offit maaliskuun lopussa ovat ne tärkeimmät pelit. Muutama pykälä voidaan vielä parantaa.

Kauden aikana on tapahtunut hyvää kehitystä koko joukkueessa. –Pihla (Jaatinen) ja Minttu (Isoranta) ovat nostaneet tasoa molemmissa päissä, ja tärkeitä, hyviä heittoja on tullut myös Roosa Haapalalta ja Emilia Vörliniltä.

PELI-KARHUT oli parempi kotonaan luvuin 90–85 (22–24, 34–20, 17–20, 17–21). PeKa johti ottelua jopa 15 pisteellä, mutta Veto kiri kantaan ollen viimeisellä minuutilla kolmen pisteen päässä. PeKa pystyi kuitenkin hoitamaan viimeiset tilanteet nimiinsä. Se hyödynsi paremmin nopeita hyökkäyksiä, hyökkäyslevypalloja ja vastustajan menetyksiä, vei levypallot 49–36 ja syötöt 28–19. Kolmen pisteen heitoista upposi keskimäärin joka toinen molemmilla joukkueilla, kolmosissa Veto oli selvästi parempi 52–20.

Zykera Rice ja joulukuun Valopilkuksi valittu Naomi Davenport johtivat PeKan pisteidentekoa luvuin 25/16/2 ja 24/7/8. Lotta Vehka-aho pelasi 16:04 ja teki tehot 7/4/1. Vedon pisteistä vastasivat Isoranta (5/4), Riikka Kujala (8/1/3), Anastasija Podunavac (16/7/3), Kym Royster (24/7/1), Anni Kujala (7/0/3) ja Shaylen Burnett (25/13/8).

Lauantaina kotona ToPoa vastaan loppusummeri soi koriluvuissa 76–82 (25–19, 12–27, 19–13, 20–23). Isoranta paikkasi aloituskokoonpanossa Riikka Kujalaa. Burnett satutti jalkaansa toisen erän puolivälissä ja joutui olemaan lopun ottelusta sivussa.

–Tämä tietysti vaikutti rotaatioon, mutta joukkue kasasi itsensä ja pelasi kunniakkaasti ja oli voittokamppailussa vielä viime hetkellä. Burnettin alkavamman laadusta saadaan näinä päivinä lisää tietoa.

Gabriela Bronson johdatti joukkuettaan tekemällä 23 pistettä, 22 pistettä viimeistellyt Taru Tuukkanen oli joukkueen toinen tukipylväs. Vetolaisille kirjattiin tehot seuraavasti: Jaatinen 2, Isoranta 7/4/1, Podunavac 25/10/1, Royster 17/10/1, Anni Kujala 15/1/6, Haapala 3 ja Burnett 7/8/2.

–Burnettin tilannetta miettien on hyvä, että sarjan alku siirtyi, mutta vastaavasti pelitahti tulee olemaan tiiviimpi, lyhyessä ajassa enemmän matkustelua, pohti Kujala jatkosarjaan valmistautumista. –Mitään yksittäistä asiaa, mitä ennen jatkosarjaa pitäisi treenata, ei Kujalalla ole mielessä. –Monipuolista harjoittelua, ja puolustuspeliin kannattaa aina satsata.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.