Lieväoireinen perusterve voi todeta tartunnan kotitestillä ja sairastaa kotona

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikolla 2 1 486 uutta tartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 6 936. Sairaanhoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on noussut. Seinäjoen keskussairaalaan on perustettu pandemiaosasto koronapotilaiden hoitamiseen, kertoi Nyrkki maanantaisen kokouksensa jälkeen.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 18 koronapotilasta. Terveyskeskusten vuodeosastoilla on 15 koronapotilasta.

Positiivisen PCR-testituloksen saaneelle lähetetään ohjeet tekstiviestillä. Tartunnanjäljityksessä priorisoidaan sote-yksikköjen tartunnat sekä riskiryhmiin kuuluvat. THL:n uuden ohjeistuksen mukaan lieväoireisille perusterveille suositellaan kotitestin tekemistä. Positiivista kotitestitulosta ei välttämättä tarvitse varmentaa terveydenhuollon PCR-testillä.

Koska tartunnanjäljitystä ei ole enää mahdollista tehdä yhtä laajamittaisesti kuin ennen, tartunnanlähteitä jää epäselväksi yhä enemmän. Selvitetyistä tartunnoista suurin osa tuli perhepiiristä. Joukkoaltistumisia on tapahtunut viime viikollakin lukuisia.

Ilmaantuvuusluvut alueellamme jatkavat nousuaan, samoin positiivisten koronatestien osuus nousi viime viikolla 28 prosenttiin.

Koko Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus yli 12-vuotiaiden osalta: 85,7 prosenttia on saanut 1. rokotuksen ja 82,4 prosenttia myös 2. rokotuksen. 3. rokotusannoksen on saanut 36,9 prosenttia alueen yli 12-vuotiaista, kun vastaavat luvut koko maassa ovat 86,3, 82,9 ja 38,5 prosenttia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.