Kauhavalla palkittiin urheilijoita

Julkaistu:

KAUHAVAN urheilukauden päätöstilaisuus järjestettiin perjantaina. Tilaisuudessa palkittiin muun muassa kunnon kuntalainen sekä eri lajien urheilijoita.

Ammunnassa palkittiin urheilijastipendein Susanna Saksa, Niko Antila, Anssi Saksa, Mari Pihlaja ja Panu Laakso.

Susanna Saksa voitti suomenmestaruuksia naisten 50 metrin pistoolissa sekä 25 metrin olympiapistoolissa ja joka oli kolmas 25 metrin urheilupistoolissa. Niko Antila oli SM-kolmonen 16-vuotiaiden pienoiskiväärin asentokilpailussa ja SM-kakkonen ilmakiväärissä.

Anssi Saksa sijoittui 10 metrin ilmapistoolin SM-parikilpailun yleisessä sarjassa kolmanneksi, ja Mari Pihlaja ja Panu Laakso saman lajin 20-vuotiaiden sarjassa toiseksi. Laakso on ollut myös 10 metrin ilmapistoolin nuorten SM-hopealla.

Beach volleyssä Niilo Peräsalo ja Kevin Kuikka huomioitiin alle 14-vuotiaiden SM-hopeasta.

LENTOPALLON puolella Iida Pöllänen ja Petteri Tyynismaa ovat edustaneet nuorten maajoukkueessa. Pöllänen oli lisäksi voittamassa alle 19-vuotiaden Pohjois-Euroopan mestaruutta ja Tyynismaa oli samoissa kisoissa hopeaa.

Moottoriurheilussa menestyneiden kauhavalaisten nimilista on pitkä. Leevi Lassila oli SM-kolmonen jäärataluokassa V1600, Kristian Oljakka oli voittamassa SM-kultaa jokamiesluokan joukkuekilpailussa, ja Jere Kalliokoski voitti SM-kultaa rallicrossin ja jääradan supercar-luokissa sekä SM-hopeaa SMA-Team-liigajoukkueessa.

Juho Siekkinen voitti SM-kultaa BMW Extreme Race -luokassa, Riku Koski ja Kari Bergbacka rallin junioriluokassa ja Santtu Suutarinen 18-vuotiaiden jokamiesluokassa.

Jesper Rantanen ja Miko Vähälummukka olivat SM-kolmosia 12- ja 14-vuotiaiden crosskartin 125 cc -luokassa. Petri Kumpula ja Janne Alasaari ottivat SM-hopeaa jokamiesluokan SMA-Team-liigajoukkueessa.

Tommi Kumpula voitti niin ikään SM-kultaa traktorinvedon 3 600 -kiloisten luokassa.

KREIKKALAIS-ROOMALAISEN PAININ puolalla Mikko Peltokangas oli 72-kiloisten sarjan kolmas Zagreb openissa, kahdestoista Varsovan EM-kisoissa ja suomenmestari Ilmajoella. Nyköping Thor Masters -kisassa hän oli 14:s ja Oslon MM-kisoissa 12:s.

Tuukka Peltokangas puolestaan oli SM-kakkonen 60-kiloisissa alle 20-vuotiaiden painissa.

Painonnostossa Nea Kunnari voitti SM-pronssia alle 23-vuotiaiden, 64-kiloisten sarjassa. Hän edusti myös nuorten maajoukkuetta EM-kisoissa ja sijoittui kahdeksanneksi sekä joukkuekilpailussa pronssille.

Suunnistuksessa palkittiin Sampo Sankelo, joka oli 18-vuotiassa hopealla sekä SM-sprinteissä että keskimatkalla. Hänet valittiin myös nuorten maajoukkueen valmennusryhmään.

Voimistelijoista huomioitiin Iida Sainio ja Vilma Paussu, jotka edustivat joulukuussa Suomea teamgymin EM-kilpailuissa Portugalissa. Myös Hertta Luoma palkittiin teamgym-maajoukkueen jäsenenä, vaikka hän ei osallistunutkaan kisaan loukkaantumisen vuoksi.

Voimanostossa Jere Virtanen voitti suomenmestaruuden 16–17-vuotiaiden ja Jimi Suutarinen 19-vuotiaiden WPC-SM-kisoissa.

Lopuksi yleisurheilun puolelta palkittiin Tuomo Tarvainen, joka voitti suomenmestaruuden olympiapainonheitossa, Tomi Valkama, joka menestyi 22-vuotiaiden SM-hallikisoissa voittamalla pituuden suomenmestaruuden ja 60 metrin aitojen hopeaa, sekä Eerika Koivuniemi, joka oli 17-vuotiaiden SM-kisojen toinen 400 metrillä ja samanikäisten SM-hallikisojen kolmas 300 metrillä.

VUODEN seurana palkittiin Kauhavan Wisan suunnistusjaosto, joka sai kiitosta muun muassa aktiivisesta iltarastitoiminnasta sekä vuonna 2024 järjestettävänä Jukolan viestin valmisteluista.

Seuratoimijoina palkittiin Kauhavan Kanuunoiden Päivi Piiroinen, Wisan suunnistusjaoston Sanna Peltoluhta, Härmän seudun ampujien Eero Pukkila, Ylihärmän reserviläisten Timo Hyrsky, Autoliitto Härmän Päivi Kunnari, KJV:n Hanne Tyynismaa, Kauhavan erämiehien Ilkka Haanpää, Härmän Siskojen Anne Katajamäki, Tanssiseura Tanssiaskeleiden Tuula Nummela ja Kai Tamminen sekä Härmänmaan ladun Suvi Linjamäki.

Kunnan kuntalaisena palkittiin KJV:n Jouni Mattila. Hänen haastattelunsa voi lukea Järviseudun Sanomien numerosta 48.

Juttua korjattu 20.12.: Voimistelijoista huomioitiin Iida Sainio ja Vilma Paussu, jotka edustivat joulukuussa Suomea teamgymin EM-kilpailuissa Portugalissa. Myös Hertta Luoma palkittiin teamgym-maajoukkueen jäsenenä, vaikka hän ei osallistunutkaan kisaan loukkaantumisen vuoksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.