Pesisliikkari kannustaa leikkien avulla liikuntaan

Justiina Anttila ja Wilhelmiina Jaatinen ohjaavat 3−5-vuotiaiden ryhmää. Liikkarikerhon aluksi otetaan nimet ylös. Kuvat: Kaija Hurmerinta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Liikkari on jaettu iän mukaisesti kahteen ryhmään. 6−8-vuotiaiden ryhmän ohjaajina toimivat Eemeli Lassila ja Lauri Vihriälä. 3−5-vuotiaiden ryhmää ohjaavat Justiina Anttila ja Wilhelmiina Jaatinen kertovat, että ensisijaisesti liikkarissa leikitään vauhdikkaita perusleikkejä, kuten vaikkapa hippaa.  

−Aika lailla tämä on energian purkamista, kuvailee Jaatinen toimintaa lasten kanssa. −Melko hektistä menoa, mutta mukavaa, toteaa Anttila. 

VARSINAISTA pesäpalloa ei pienten ryhmässä pelata. Liikuntaleikkien sääntöjen muistaminen on ryhmälle riittävän haastavaa.  

−Lähinnä pesäpallomaista toimintaa on pallon heittely, Anttila selvittää. –Isompien lasten ryhmässä jotakin lajinomaista aktiviteettia voidaan toteuttaa. 

 Sekä Anttila että Jaatinen kokevat lasten ohjaamisen palkitsevana. Jokainen liikkarikerta päättyy loppupiiriin, jossa lapset saavat kertoa, mitä pitivät sen iltaisesta toiminnasta.  

−Aina on tykätty ja ilmoitettu, että tullaan ensi kerrallakin, kertoo Jaatinen lasten kommenteista.  

Molemmissa ryhmissä on ollut kerrallaan reilut kymmenen lasta. Tänä vuonna on vielä yksi liikkarikerho ja ensi vuonna toiminta jatkuu jälleen joululomien jälkeen.

Kaija Hurmerinta

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA