Järvi-Pohjanmaan alueen rokotusaikoja

Julkaistu:

Aihe:

Järvi-Pohjanmaan alueen koronatilanne on tällä hetkellä varsin rauhallinen. Etelä-Pohjanmaa on edelleen koronaepidemian leviämisalue ja sairaalahoidon tarve on pysynyt ennallaan.

Etelä-Pohjanmaalla todettiin ensimmäinen omikron-virusvariantin aiheuttama koronavirustartunta. Nykytiedon valossa omikron-virusvariantti tarttuu noin 40 prosenttia helpommin kuin nykyinen Suomessa niin sanottuna valtaviruksena esiintyvä koronaviruksen delta-virusvariantti. Seuraavien viikkojen aikana on syytä myös Järvi-Pohjanmaalla varovaisuuteen, jotta tilanne ei lähde nopeasti heikkenemään.

Edelleen koronaviruksen vastaiset tutut toimet ovat avainasemassa: hanki itsellesi koronarokote, käytä suu-nenäsuojusta, kun olet sisätiloissa muiden ihmisten lähellä ja sairasta flunssa kotona.

ALUEHALLINTOVIRASTO kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Määräys on voimassa ajalla 6.12.2021–5.1.2022.

Yleisötilaisuuksien järjestämisessä otettava huomioon tartuntatautilain pykälän 58 c hygieniavaatimukset. Tapahtumia voidaan järjestää myös suuremmalle ihmisjoukolle, mikäli tapahtumanjärjestäjä ottaa käyttöön koronapassin/-todistuksen. Koronapassista voi lukea lisää: https://www.kanta.fi/koronatodistus ja https://alajarvi.fi/ajankohtaista/ohje-koronapassin-kayttoonottoon/

TÄLLÄ viikolla Järvi-Pohjanmaan alueella rokotteita annetaan seuraavasti:

Ti 14.12. Alajärven monitoimihalli klo 8.00-15.00 (75-80-vuotiaat)

Ke 15.12 Alajärven monitoimihalli klo 8.00-15.00 (70-74-vuotiaat)

Ke 15.12. Lappajärven terveysasema klo 8-15

Ke 15.12. Vimpelin terveysasema klo 8-15

To 16.12. Alajärven monitoimihalli klo 8.00-15.00 1. ja 2. riskiryhmiin kuuluvat ja 60-69-vuotiaat

Rokotusauto kiertää myös vielä tänään tiistaina 14.12. seuraavasti:

8.30-9.30 Karvalan vanha huoltoasema

10.30-11.30 Ylipään vanha koulu

12.30-13.30 Kultahehkun piha

14.00-15.00 ent. Lakaniemen koulu

Kaikissa tilaisuuksissa jaetaan 1., 2. ja 3. koronarokoteannoksia. THL:n suosituksen mukaisesti kolmansia koronarokotuksia suositellaan kaikille 18 vuotta täyttäneille henkilöille, kun on kulunut 5-6 kuukautta toisesta tehosteannoksesta. Erikseen kutsuja kolmansiin koronarokotuksiin ei lähetetä. Varmistathan, että vähintään viisi kuukautta on kulunut toisesta rokoteannoksesta, kun tulet kolmanteen koronarokotukseen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.