Kortesjärven vuoden yritys on Hakeurakointi Palojärvi

Jussi, Esa, Inka ja Marika Palojärvi vastaanottivat palkinnon yrittäjien Tapio Salolta ja Jouni Lahdelta.

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN vuoden yrittäjäksi valittiin Hakeurakointi Palojärvi oy. Valinta tehtiin yrittäjäyhdistyksen pikkujouluissa Navettakahvila Lumouksessa 10.12.

Vuonna 2000 perustetun perheyrityksen omistavat Jussi ja Esa Palojärvi. Heidän toimialaansa kuuluu hakeurakointi, poltto- ja kuiviketurpeen myynti, hakepuun osto ja hakkeen myynti, energiapuun hakkuu, lämpöyrittäjyys sekä koneiden korjaus ja huolto. Asiakkaina ovat lähialueen kunnat, energialämpöosuuskunnat ja maatilat, kuten broilerin kasvattajat.

–Kyllähän se tuntuu hyvältä, vastaanottaa tällainen maininta, totesi Jussi Palojärvi vuoden yrityksen tittelistä.

–Ollaan tehty haketta ja rakennettu koneita kauan, mutta ei sitä sillä lailla osaa ajatella itse, Esa Palojärvi lisäsi.

Hakkeen käyttö ja tarve biopolttoaineena on Palojärvien mukaan moninkertaistunut vuosien aikana. Alun perin yritys teki polttohaketta oman paikkakunnan tarpeisiin, mutta tänä päivänä sitä toimitetaan muun muassa Veteliin, Kaustiselle, Lappajärvelle, Alajärvelle ja Halsualle.

He tuottavat noin 100 000 hakekuutiota vuodessa.

–Lämpökeskuksilla on keskimäärin aika pienet varastot, jonka vuoksi kylmät talvet ovat yritykselle haasteellista aikaa toimittaa haketta kysynnän ja tarpeen mukaan, yrityksestä kerrotaan. –Kesäkaudella nostetaan pala- ja kuiviketurvetta omalta turvesuolta.

PALOJÄRVILLÄ on kaksi autohakkuria, hakkeen kuljetuskalusto, giljotiinikouralla varustettu kaivinkone energiapuun hakkuuta varten, useampi traktori sekä oma korjaamohalli.

Autohakkurit ovat yrityksen itse rakentamia työkoneita. Esa Palojärvellä oli päävastuu niiden suunnittelusta ja rakentamisesta. Paljon käytössä olevat hakkurit saattavat tarvita äkillistäkin huoltoa, ja kahden koneen kapasiteetilla varmistetaan toimitusvarmuus asiakkaille, jos toinen kone on huollossa.

Oma korjaamohalli rakennettiin Palojärvelle vuonna 2017. Siellä huolletaan oma kalusto ja tehdään jonkin verran huolto- ja korjaustöitä myös ulkopuolisille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.