Evijärvi haluaa, että jatkossa yhä useampi vanhus saa pihateiden talvihoitoavustusta

EVIJÄRVI haluaa, että jatkossa yhä useampi vanhus saa pihateiden talvihoitoavustusta. Asiasta päätetään maanantain 13.12. kunnanhallituksessa.

Pihateiden talviaurauksiin ja hiekoituksiin myönnettäviä avustussummia halutaan korottaa. Samoin hakijan tulorajaa halutaan korottaa. Avustamalla nykyistä enemmän talvihoidon kustannuksissa kunta pyrkii helpottamaan ikäihmisten kotona asumista.

Talvihoitoavustuksia voivat hakea yli 70-vuotiaat tai muut, joilla on merkittävä fyysinen rajoite.

Talvihoitoavustusta myönnetään pihatien pituuden mukaisesti. Jatkossa jos pihatien pituus 0–100 metriä, avustus olisi 150 euroa. 101–200 metrin pihatiestä saisi avustusta 250 euroa ja yli 201 metrin pihatiestä 350 euroa. Tähän asti vastaavat avustussummat ovat olleet 50 euroa pienempiä.

Yksin asuvan hakijan bruttotuloraja voisi jatkossa olla enintään 1 800 euroa kuussa ja pariskunnan enintään 2 800 euroa kuussa. Tähän asti vastaavat bruttotulorajat ovat olleet 1 500 ja 2 500 euroa.

Hakuaika talvihoitoavustukselle on talvikausittain 31.12. mennessä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.