Järviseudun keskustojen tulovertailussa Vimpeli ja Evijärvi kärjessä

JÄRVISEUDUN eri kuntien asukkaiden vuositulot eivät viime vuonna eronneet suuresti toisistaan. Vimpelin keskustassa keskivertoasukkaan vuositulot olivat 22 429 euroa ja Evijärven 22 382 euroa.  Alajärven keskustassa ne olivat keskimäärin 21 368, Kortesjärven 21 073 ja Lappajärven 20 950. Soinin (19 621) ja Lehtimäen keskustan (17 800) lukemat olivat alimpia.

Alueita verrattiin asukkaiden verotettujen ansio- ja pääomatulojen yhteenlasketulla mediaanilla. Mediaani kuvaa joukon keskimmäistä, eli esimerkiksi Vimpelin keskustassa asuu suurin piirtein yhtä monta ihmistä, jotka tienaavat mediaanituloista vähemmän ja mediaanituloista (22 429) enemmän.

Tulotiedot käyvät ilmi verottajan julkaisemista postinumerokohtaisista tulo- ja verotiedoista. Tiedot ovat tarkkoja, sillä ne on poimittu suoraan verotiedoista uusimmasta verovuodesta eli vuodesta 2020. Suomalaisten mediaanitulo oli noin 25 900 euroa. 

Järviseudun tulolaskelmat on tehty Helsingin Sanomien hakukoneella. Lappajärven mediaanitulojen kylienvälisissä voiton vei Tarvola (24 360) ennen keskustaa ja Itäkylää.

Tapani Tyynelä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.