Jouni Mattila valittiin kunnon kuntalaiseksi

Jouni Mattila pysähtyi kuvattavaksi Kortesjärven joulunavauksessa.
Kortesjärven Järvi-Veikkojen puheenjohtaja Jouni Mattila on valittu tämän vuoden kunnon kuntalaiseksi. 60-vuotias Mattila on ollut mukana seuratoiminnassa hyvin pitkään niin toimihenkilönä kuin pelaajanakin.

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen puheenjohtaja Jouni Mattila on valittu tämän vuoden kunnon kuntalaiseksi.

Valinnan tekee vuosittain Kauhavan elämänlaatupalvelut. Kunnon kuntalaiseksi valitaan joku, joka on kunnostautunut paikallisen kunto- ja terveysliikunnan toteuttajana tai vaikuttajana, mielellään pitkän ajan kuluessa. Eduksi katsotaan myös oma henkilökohtainen kuntoilu tai terveysliikkuminen. Ehdotuksia kerättiin kaupunkilaisilta marraskuussa.

–Hieno asia, että pienen seuran henkilöitäkin huomioidaan, koska varmasti ehdokkaita on hirveästi. Olen otettu tästä; taas jaksaa jatkaa toiminnassa mukana, Mattila kertoi, kun tavoitin hänet Kortesjärven joulunavauksesta perjantaina.

60-VUOTIAS Mattila on ollut mukana seuratoiminnassa hyvin pitkään niin toimihenkilönä kuin pelaajanakin.

Hänen uransa KJV:ssä alkoi jalkapallokentiltä vuonna 1971, eli 50 vuotta sitten. Jo seuraavana vuonna joukkue voitti 12-vuotiaiden piirinmestaruushopeaa, eli hänen kultainen kosketuksensa alkoi selvästikin heti tuottaa tulosta.

Jalkapallojoukkueen johtajana hän on toiminut jo vuodesta 1980 lähtien. Koko seuran puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 1990 lähtien. Jalkapallojunioreita hän on valmentanut vuodesta 1995, ja hän on ollut vuosien ajan mukana myös Järvi-Pohjanmaan erotuomarikerhossa.

Jalkapallon lisäksi hän on ehtinyt harrastaa monipuolisesti eri lajeja keihäänheitosta seiväshyppyyn. Hän on ollut vuosien ajan mukana myös lentopallojaostossa. Pelaajana hän oli mukana lentopallon puolella jo 80-luvulla, kun Kortesjärvelle perustettiin lentopalloseura FF-85. Se toimi kymmenkunta vuotta.

Futsalin puolella hän on edustanut ikämiessarjoissa KJV:n lisäksi Lappajärven Veikkoja ja Lapuan Ponnistusta, joista jälkimmäisessä hän oli voittamassa 40-vuotiaiden SM-hopeaa vuonna 2013.

MIKÄÄN kiire Mattilalla ei vielä ole siirtyä sivun seuratoiminnasta tai pelikentiltä.

–Niin kauan kuin liikunta, ja seuratoiminta yleensäkin, tuntuu mukavalta, aion olla mukana ja itsekin pelata mahdollisuuksien mukaan, hän pohtii. –Junioreita olen tykännyt aina valmentaa, ja sitä hommaa aion jatkaa myös. Puheenjohtajuus on tavallaan jäänyt mulle, se vain pyörii vuodesta toiseen — mutta tykkään kuitenkin siitäkin.

Futsal-kausi on taas alkanut, ja hän pelaa taas toisessa KJV:n kahdesta joukkueesta. Edellislauantaina oli ollut vuoden ensimmäinen turnaus Kauhavalla. Siellä hän oli kirjurina ja kellonkäyttäjänä, koska pelaajia oli tarpeeksi ilmankin häntä.

–Eilenkin olin futsal-treeneissä 40 vuotta itseäni nuorempien jätkien kanssa, mutta pakko oli pistää kampoihin, hän nauraa.

VUODEN seuraksi valittiin Kauhavan Wisan suunnistusjaosto. Seuratoimijoista huomioitiin muun muassa KJV:n Hanne Tyynismaa.  

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.