Järviseutu-säätiö tuki paikallista taidetta, kotiseututyötä ja tutkimusta yhteensä 10 000 eurolla

JÄRVISEUTU-SÄÄTIÖN apurahat olivat haettavina 3.9.–31.10. välisen ajan. Hakemuksia saapui yhteensä 15. Säätiön hallitus käsitteli ne vuosikokouksessaan 17.11., ja apurahat, yhteensä 10 000 euroa, jaettiin Antinpäivän juhlassa Vimpelin Jäykäntuvalla 30.11.

Musiikin saralla avustusta saivat Musiikkiopiston tukiyhdistys (Vimpeli) musiikin opiskelijoiden stipendeihin ja Eveliina Lindberg (Vimpeli) omakustannesinglen tuottamiseen ja mikserin hankintaan.

Perinne- ja kotiseututyön puolella avustusta saivat Evijärven Urheilijat satavuotishistoriikin toteuttamiseen, Seppo Kataja (Vimpeli) Vimpeliläiset talvi- ja jatkosodassa -kirjan kustantamiseen, Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti-kyläseura (Vimpeli) nuortentapahtuman järjestämiseen, Jorma Uusi-Vähälä (Evijärvi) tukkilaisten SM-kisojen taltiointiin, Karvala 400 -juhlatoimikunta (Lappajärvi) Karvala 400 -juhlakokonaisuuden tuottamiseen, Jussi Försti (Evijärvi) dokumenttielokuvan tuottamiseen, Paalijärven kyläyhdistys (Alajärvi) kyläkirjan tekoon sekä Carita Surma-aho (Evijärvi) runokirjan tuottamiseen.

Taiteen apurahaa myönnettiin Miia Koivulammelle (Alajärvi) piirtopöydän hankintaan, Kyläpääskyille (Soini) lasten ja nuorten kuvataideleirin järjestämiseen ja Jarno Tenhuselle (Lappajärvi) valokuvanäyttelyn tuottamiseen.

Tutkimustyöhön avustusta sai Jaana Takala (Soini) tutkimusvälineistön hankintaa varten.

Säätiö toivoo lahjoituksia yrityksiltä, erilaisilta yhteisöiltä ja yksityisiltä henkilöiltä, esimerkiksi testamenttilahjoituksia, jotta se voisi tulevaisuudessa entistä paremmin ja laajemmin tukea järviseutulaista taidetta, kulttuuria ja tutkimusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.