Kraatterijärven toimijoiden palkitsema Lakis suuntaa uuteen kauteen positiivisin mielin

Jouni Niemelä kukitettiin maanantai-iltana Kraatterijärven toimijoiden vuosikokouksessa Punaisen tuvan viinitilalla Alajärvellä. Kuva: Elina Järvinen
LAKIS OY palkittiin Kraatterijärven toimijat ry:n vuoden jäsenyrityksenä yhdistyksen vuosikokouksessa Punaisen tuvan viinitilalla maanantaina. Vimpelissä yritystoimintaa pyörittävä Jouni Niemelä myöntää, että huomionosoituksen saaminen tuntuu aina mukavalta, että oma tekeminen on huomattu ja jotain on tehty oikein.

Viime talvi oli Lakiksella oli ennätysvilkas, Lakeaharjun rinteillä vieraili noin 100 000 kävijää, ja laskettelijoita oli 30 000–40 000, arvioi Niemelä.

Myös kesä sujui melko vilkkaissa merkeissä Lappajärvellä risteilevän Veannettaren ja saunalautta Jamittaren kanssa.

–Myös Lakis Areenalla ja Välilaskussa oli tilaisuuksia kiitettävästi. Mökkivälityksellä oli tosi ruuhkainen kesä, lähes kaikki mökit olivat sesongin ajan 80–90 prosentin käyttöasteella.

Syksyllä mökkipuolella on ollut vähän rauhallisempia hetkiä, mutta kokouksia ja tilaisuuksia on tullut vastaavasti tilalle, kun koronasulkujen jälkeen niitä oli vähemmän.

–Tilaisuuksia on järjestetty syksyn mittaan enemmän ja tilanne alkaa normalisoitua. Tosin tällä hetkellä eletään vähän epävarmaa vaihetta, järjestävissä tahoissa kuulostellaan säädöksiä ja rajoitteita herkällä korvalla. Toivottavasti ne ei ainakaan kovin paljon lisäänny, aikamoinen taistelu niiden kanssa on ollut ravintolapuolella, yrittäjä toteaa.

Lakiksen rinteitä valmistellaan laskettelukuntoon. –Jos pakkasta riittää, on mahdollista avata rinteet viikon 49 lopulla. Uuteen laskettelukauteen lähdetään positiivisella mielellä, hissejä ja tykkejä on kunnostettu ja puitteisiin satsattu. Toivottavasti väki löytää tänne tänäkin vuonna. Ja uskon, että löytää. Taitaa olla joka rinteellä on sama tilanne, että lasketteluinnostus viime vuodelta poikii lisää. Toki säällä on tässä aina mahdollisuus pilata kausi. Pikkupakkanen ja tuuleton keli on laskettelulle ihanteellinen.

KRAATTERIJÄRVEN toimijoiden merkityksen Niemelä näkee tärkeänä. –Ja mitä enemmän yrityksiä saadaan mukaan, sitä leveämmät hartiat ja enemmän potentiaalia kehittämiseen ja yhteistyöhön saadaan. Yhdistyksen toiminta vaikuttaa eniten juuri matkailuyritysten puolella, mutta se heijastuu kauppoihin ja kaikkeen muuhunkin palveluun: noste hyödyttää muitakin toimijoita, mikä kannattaa huomioida.

Matkailu Järviseudulla on Niemelän arvion mukaan lisääntynyt, vaikkei hän osaa antaa arvioita siitä, miten suurta kasvu on. –Se lisääntyy varmaan jatkossakin. Kun osaa oikein markkinoida, oikeassa paikassa oikealla tavalla, kanavia kun on se miljoona, saa siivun kasvavasta kotimaan matkailubisneksestä. Tällaisia järvenympäryksiä ei Euroopassa montaa ole, mutta ketä se kiinnostaa, siinä se markkinointi nousee merkittävään rooliin.

Suuria suunnitellessa on hyvä huomioida, että jos alueelle halutaan vaikka runsaasti ulkomaalaisia matkailijoita, pitää olla tarjota heille kaikenlaista, majoituksesta alkaen.

–Leviä me ei saada tästä tekemälläkään. Puitteita täällä kyllä on, mutta sinne Leville ei lopulta monikaan laskettelun takia lähde, sukset voi olla mukana, mutta jää käyttämättä. Massa se on, joka vetää. Täällä täytyy olla erilaiset vetovoimatekijät.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.