Valtuusto hyväksyi yli kahden miljoonan euron määrärahaylitykset

Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Sivistyslautakunnan talousarvio tulee syyskuun lopun toteutuman perusteella ylittymään noin 428 500 euroa, pääosin varhaiskasvatuksesta ja liikuntapalveluista johtuen. Vimpelin osalta ylitys johtuu varhaiskasvatuksesta ja on noin 84 200 euroa. Liikuntapalvelujen nettokulut ylittyvät noin 130 000 eurolla budjetoidusta uimahallin, monitoimihallin ja pallohallin tulojen jäädessä odotetusta noin 160 000 euroa koronasulkujen takia. Ylläpitokustannuksista ei ole voitu tinkiä, ja tehostettu siivous ja desinfiointiaineet ovat nostaneet kuluja. Henkilöstökuluista tulee 30 000 euron säästö.

Perusturvalautakunnan 1,9 miljoonan euron talousarvion ylitys hyväksyttiin ilman keskustelua. Terveyspalveluissa menojen lisäys oli 300 000, hoito- ja hoivapalveluissa 800 000 ja sosiaalipalveluissa 800 000 euroa. Ne hyväksyttiin ilman keskustelua.

Vimpelin kunnan kanssa 1.1.2017 voimaan tullut ostopalvelusopimus ympäristönsuojelua koskien on neuvoteltu purettavaksi 31.3.2022. Alajärvi on ostanut ympäristöpalveluita Vimpeliltä.

Sivistyslautakunnan alaisten varhaiskasvatuksen palveluiden myyminen Lappajärven kunnalle hyväksyttiin.

KOHTA kaupunginhallituksen selvitys arviointikertomuksessa esitetyistä asioista aikaansai valtuustoaloitteen. Jaana Koivukoski (kok.) esitti Kokoomuksen ja KD:n ryhmäaloitteena, että työhyvinvointikyselyn tulokset käsiteltäisiin lautakunnissa, tarvittavat toimenpiteet suunniteltaisiin ja toteutettaisiin sekä tuotaisiin valtuustolle tiedoksi.

–Mitä merkitystä on kyselyllä, jos tuloksia ei käsitellä eikä toimenpiteitä tehdä?

Henkilöstöjohtaja Maarit Fräntilä kertoi, että kaupungin henkilöstön työhyvinvointikyselyn tulokset käsitellään esimiesten kanssa ja niiden pohjalta valitaan 1–4 toimenpidettä työn alle.

Terho Mäkelän (kesk.) mukaan kyselyiden tulokset esitetään ylimalkaisesti henkilöstöraportissa. Hän toivoi yksityiskohtaisempia selontekoja.

–Vuosi sitten taisteltiin saman asian kanssa. Lähtökohtana tulisi olla läpinäkyvyys, sanoi Jukka Joensuu (kok.).

TYÖSUOJELUPÄÄLLIKÖN toimi päätettiin muuttaa viraksi 1.12.2021 lukien. Työsuojelupäällikön ja henkilöstöjohtajan virat yhdistetään 1.4.2022 lukien ja työsuojelupäällikkö siirtyy suostumuksensa   mukaisesti henkilöstöjohtajan virkaan. Henkilöstöjohtajan virka muutetaan 1.1.2023 lukien henkilöstöpäällikön viraksi.

Sivistystoimen talouspäällikön virka muutetaan sivistystoimen (60 %) ja teknisen toimen (40 %) yhteiseksi talouspäällikön viraksi 1.7.2022 lukien. Perusturvan vs. talouspäällikkö, (teknisen palvelupäällikkö) täyttää viran kelpoisuusvaatimukset ja hänet siirretään suostumuksensa mukaisesti virkaan.

LAPUANTIE 129:N paritalo päätettiin laittaa myyntiin purkukuntoisena. Menkijärven kyläseuralle myydään sillä vuokralla ollut entinen koulurakennus yhden euron kauppasummalla. Rusk Ab:lle myydään yhteensä noin 4 680 neliön kokoiset määräalat Takakytö- ja Yhteishyvä-tiloista 19 422 eurolla. Hiiltek Oy:lle myydään kaksi määräalaa Lehtimäeltä, jotka muodostavat Tielaitoksen vanhan tukikohdan tontin. Euron neliöhinnalla kauppasummaksi tulee 8 490 euroa.

Iso-Räyringin Kirsinrannan ranta-asemakaava hyväksyttiin. Maanomistajalle tulee hankkeesta 2 000 euron käsittelymaksu.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.