Järviseudun Sanomat tarjoaa Tuntemattoman sotilaan ilmaisnäytöksen itsenäisyyspäivänä

Salo, Hietanen, Rokka ja Koskela Louhimiehen Tuntemattomassa (Akseli Kouki, Aku Hirviniemi, Eero Aho ja Jussi Vatanen). Kuva: Tommi Hynynen
ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 6. joulukuuta 2021 Vimpelin Nuorisokuvissa esitetään Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas kello 14. Järviseudun Sanomat sponsoroi elokuvaesityksen katsojille.

Vuonna 2017 ensi-iltansa saanut Aku Louhimiehen käsikirjoittama ja ohjaama Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin. Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.

Pääosia näyttelevät Eero Aho (Rokka), Johannes Holopainen (Kariluoto), Jussi Vatanen (Koskela) ja Aku Hirviniemi (Hietanen). Muissa rooleissa nähdään muun muassa Juho Milonoff, Samuli Vauramo, Matti Ristinen, Paula Vesala ja Joonas Saartamo.

Elokuvan ikäraja on 16 vuotta ja kesto noin kolme tuntia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.