Itsenäisyyspäivän etkot Onnintuvalla

Tulitaideryhmä Visible esiintyy Onnintuvan pihamaalla itsenäisyyspäivän etkoilla. Kuva: Jarmo Luomala
Onnintupa järjestää sunnuntaina 5. joulukuuta kello 18 Lappajärvellä itsenäisyyspäivän etkot ja aattoillan juhlat.

TAIDE- ja kulttuurikeskus Onnintupa järjestää sunnuntaina 5. joulukuuta kello 18 Lappajärvellä itsenäisyyspäivän etkot ja aattoillan juhlat.

Etkojen alussa on itsenäisyyspäivän teemaan liittyvä pieni musiikki- ja runoesitys. Esiintyjinä on Kulttuuriyhdistys Karikon koko porukka: Katja Kujala, Maija Perälä, Kaisa Perälä, Tuija Ahola, Antti Purola ja Helmi Kujala. Pääohjelmanumerona on Sirkuskoulu Kuun tulitaideryhmä Visiblen tulishow. Etkot on ulkoilmatapahtuma Onnintuvan pihamaalla.

Sirkuskoulu Kuu toimii Kokkolassa. Se tarjoaa muun muassa sirkustunteja ja tiiviskursseja kaikenikäisille, sosiaalista sirkusta erityisryhmille, leirejä, tyky-päiviä, synttäreitä ja polttareita, esityksiä ja tilaustyöpajoja. Sirkuskoulussa voi harjoitella vaikkapa jongleerausta, klovneriaa, tasapainoilua, akrobatiaa, sirkustekniikkaa, flow- ja tulitaiteita.

Sirkuskoulu Kuu esiintyy erilaisin ryhmin sisä- ja ulkoilmatapahtumissa. Tulitaideryhmä Visiblen tuliesitykset tuovat pimeään ulkoilmaan tunnelmaa ja taikaa. Välineinä toimivat tulikepit, vanteet, moukarit ja siivet. Visible syntyi, kun Elina Holopainen sai Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston apurahan Tulisirkus-esitysten toteuttamiseen asumispalveluyksiköissä. Tulitaideryhmässä on viisi jäsentä ja sammuttajat, jotka huolehtivat turvallisuudesta.

–Itsenäisyyspäivän etkojen juuret ovat Suomi 100 -juhlavuodella 2017. Juhlavuoden aikana toteutettiin monenlaisia juhlatapahtumia ja pohdittiin, miten voitaisiin viettää itsenäisyyspäivää myös iloisissa tunnelmissa perinteisten juhlallisuuksien lisäksi. Karnevaalimainen juhlinta sopii hyvin itsenäisyyspäivän aattoon etkoille ja tämän tapahtuman kehittämiseen Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hanke tarttui, kertoo projektipäällikkö Tuija Ahola.

Onnintuvalla pääsee etkoilla myös tutustumaan Jukka Nokuan taidenäyttelyyn Päiväunia, joka on avoinna torstaisin kello 12–19 sekä perjantaisin ja lauantaina kello 12–15.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.