CNC-koneistajan rekrykoulutus alkaa Järviseudulla

AMMATTITAITOISILLE CNC-koneistajille on tällä hetkellä runsaasti kysyntää Järviseudun alueella. Tähän työvoimatarpeeseen haetaan ratkaisua CNC-koneistajan RekryKoulutuksella, jonka tavoitteena on kouluttaa uusia työntekijöitä An-La Oy:lle (Alajärvi), CLT-Finland Oy:lle (Alajärvi), Hot Steel Oy:lle (Lehtimäki), Muoviviitala Oy:lle (Perho/Alajärvi) sekä Tikli Oy:lle (Vimpeli).

–Koulutus toteutetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen, TE-toimiston, Jamin Palvelut Oy:n sekä yritysten kanssa. 24.1.2022 alkavaan koulutukseen haetaan parhaillaan TE-toimiston kautta 8–9 koulutettavaa metallin, puun ja muovin CNC-koneistukseen, kertoo koulutuksen organisoinnista vastaava aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäki Jamin Palvelut Oy:stä.

Koulutus on suunnattu TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita CNC-koneistajan työtehtävistä. Kone- ja metallialan koulutus/työkokemus katsotaan eduksi, mutta osaamisen voi vakuuttaa myös harrastuneisuuden kautta. Jo hakuvaiheessa saa esittää toiveen yrityksestä, johon haluaisi työllistyä koulutuksen myötä. Mahdollinen tuleva työnantaja onkin tiedossa jo opintojen aloitusvaiheessa.

Noin puolen vuoden mittaisen koulutuksen tietopuolinen opetus toteutetaan Järviseudun ammatti-instituutin Vimpelin toimipisteen tiloissa. Työssäoppiminen tapahtuu yhteistyöyrityksissä. Tietopuolista opetusta on noin kolmasosa, joten suurin osa koulutusajasta on käytännön työtehtävissä harjoittelemista ja tehtäviin perehtymistä, Riihimäki sanoo. Koulutuksen aikana perehdytään mm. manuaali- ja CNC-koneistuksen perusteisiin, ammattipiirustukseen sekä CAD/CAM-perusteisiin. Tutuksi tulevat myös NC-ohjauksen hallintalaitteet, NC-ohjelmien luonti ja editointi sekä Manual Guide I -ohjelmointi. Lisäksi opiskelija voi valita joko Gibbscam- tai Mastercam-ohjelmoinnin sen mukaan, kumpi ohjelma on käytössä omassa yhteistyöyrityksessä.

Koulutuksesta saa koneistuksen ja ohjelmoinnin perusosaamisen ja yhteistyöyrityksestä kattavan perehdytyksen koneiden ja laitteiden käyttöön. Riihimäki haluaa muistuttaa, ettei koneistajan työ ole enää yksitoikkoista, pölyistä työtä pimeässä hallissa, sillä töitä tehdään nykyään CNC-ohjatuilla ja manuaalikäyttöisillä työstökoneilla uudenaikaisissa ja siisteissä työtiloissa. CNC-koneistajan työtehtäviin kuuluu muun muassa yksittäiskappaleiden ja piensarjojen valmistamista työpiirustusten mukaisesti koneellisesti jyrsimällä ja sorvaamalla.

–Mikäli haluat työllistyä alalle, jolla riittää töitä, lähde mukaan CNC-koneistajan RekryKoulutukseen, kehottaa Riihimäki, jolta saa lisätietoa koulutuksesta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.