Vimpelin joulukausi käyntiin joulumyyjäisillä

Ensio Parkkinen, Tarja Huopana, Aimo Huopana ja Lauri Viitala laittoivat grillin lämpimäksi joulumarkkinoilla.
HYVIN on lähtenyt päivä käyntiin, just aloitettiin ja avasin tässä jo kolmannen makkarapaketin, kertoi Järviseudun Eläkkeensaajien puheenjohtaja Aimo Huopana Vimpelin nuorisotalon pihassa perjantaina kello 11. Yhdistys järjestää joulunavausmyyjäiset, joissa myynnissä oli makkaraa, arpoja, käsitöitä ja leivonnaisia kello 16 saakka.

Pitkän tapahtumaköyhän ajanjakson jälkeen yhdistyksessä oli halua toimia. –Näytti siltä, ettei ole oikein mitään joulumarkkinoita tulossa, niin ajateltiin, että järjestetään tämmöinen tapahtuma, kertoi Lauri Viitala.

Yhdistys on osallistunut perinteisesti Yrittäjien järjestämiin joulumarkkinoihin liikuntahallilla ja viimeksi nuorisotalolla.

Sisällä arpojen ja tuotteiden myynnistä vastasi Terttu Viitala. Hän ja Anneli Varpula olivat hieman pahoillaan siitä, ettei Vimpelissä toteuteta tänä vuonna joulunavausta perinteiseen tyyliin.

–Muualla kuitenkin vastaavia tilaisuuksia järjestetään, Viitala totesi.

Sen jälkeen kun Eläkkeensaajat sopivat oman tapahtumansa toteutuksesta, on tilanne muuttunut ja tietoa on tullut suunnitteilla olevista tapahtumista. Joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Vimpelissä on tarkoitus järjestää joulumarkkinat perjantaina Sääksjärven nuorisoseuralla ja sunnuntaina Lakis Areenalla.

Terttu Viitala tunnustautuu jouluihmiseksi, jolle leipominen on tärkeä tapa valmistautua jouluun. Hän on leiponut monena vuonna myyjäispöytiin saaristolaislimppuja, niin nytkin. Myyjäisistä lähtee yleensä mukaan sukkia ja muita käsitöitä.

–Joulumyyjäisistä se oma jouluun valmistautuminen yleensä alkaa. Kauppojen hässäkkä lokakuulla on liian aikainen. Marras-joulukuun vaihteessa on hyvä virittäytyä tunnelmaan. Yleensä teen jouluksi monenlaisia leivonnaisia. Ajattelin, että tänä vuonna en leipoisi niin paljon.

Anneli Varpula osallistuu myyjäisissä yleensä arvontoihin. –Harvoin myyjäisistä tulee ostettua mitään tavaraa. Nyt ostin leivän ja arpajaisista tuli pari voittoa. Kyllä se joulumieli tulee, vaikkei niin paljon kävisi missään tapahtumissa. Lahjoja on mukava antaa. Viimeistään sitä ollaan joulutunnelmissa aattona, kun pöydässä on kinkkua ja lanttulaatikkoa!

Myös Eeva Lehtola osti Viitalan tekemää limppua. –Yleensä olen tavannut ostaa myyjäisistä laatikoita. Ennen vanhaan yrittäjänaiset tekivät niitä myyntiin joulun alla. Kun on yksin, ei paljon viitsi itselle tehdä. Tytär kuitenkin soittaa ja kutsuu jouluruualle.

MYÖS MLL Vimpeli on mukana joulumarkkinatunnelmissa. Vimpulassa kahvitellaan jouluisissa merkeissä kello 16 saakka. Päivän ohjelmassa on myös vaatteidenvaihtopöytä, jonne voi tuoda tarpeetonta ja viedä mennessään sitä, mitä tarvitse.

Juttua muokattu 26.11. klo 18:56. Jutun otsikossa ja ingressissä “joulumarkkinat” korvattu joulumyyjäisillä ja Vimpelin muiden joulumarkkinoiden kohdalta poistettu maininta lauantain tapahtumasta, koska se on peruttu.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.