Halukkuus ottaa rokote on hieman noussut Etelä-Pohjanmaalla, mutta kattavuus on silti heikko ja sairaaloiden kuormitus suuri

22. MARRASKUUTA kokoontuneen Nyrkin mukaan Etelä-Pohjanmaa jatkaa leviämisalueena.

Alueemme väestön rokotuskattavuudessa on todettu edelleen olevan puutteita, vaikka halukkuus ottaa rokotteita onkin vähän noussut. Sairaalahoidon kuormitus on edelleen suurta. Tartuntojen määrä on lisääntynyt kouluikäisillä.

Perustorjuntatoimet, kuten kasvomaskin käyttö, suurten väkijoukkojen välttäminen ja hyvä käsihygienia, ovat edelleen tarpeen. Nyrkki kannustaa perheitä ottamaan koronarokotukset yli 12-vuotiaille.

Aiemmat ravintolarajoitukset pysyvät. Etätyösuositusta on jatkettu 31.12.2021 asti.

KOKO Suomen 12 vuotta täyttäneestä väestöstä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 86,4 prosenttia ja toisen annoksen 81,1 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla ensimmäisen annoksen on saanut 83,6 % ja toisen annoksen 78,2 %.

Evijärvellä ensimmäisen annoksen on saanut 85,3 % ja toisen annoksen 80,4 %.

Kauhavalla ensimmäisen annoksen on saanut 81,7 % ja toisen annoksen 77,0 %.

Kaksineuvoisessa tartuntoja on marraskuun aikana tullut ilmi yhdeksän.

KORONAROKOTE kannattaa ottaa. Se antaa suojaa viruksen aiheuttamaa tautia vastaan. Tauti aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion, jonka voimakkuus voi vaihdella oireettomasta erittäin vakavaan tilaan.

Osalle potilaista voi tulla taudin pitkäaikaisseurauksia, kuten väsymystä, hengenahdistusta, sekä nivel- ja rintakipuja. Koronarokotus ei kokonaan poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä, mutta se pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja sen leviämistä sekä pienentää riskiä saada taudin vakava, sairaalahoitoa vaativa muoto.

On tärkeää ottaa täysi rokotussarja. Saadessasi koronarokotteen sinulle varataan aika toista annosta varten. Toinen annos on tärkeä, jotta rokotteen suojateho vahvistuu kiertäviä koronavirusmuunnoksia vastaan. Toinen annos myös varmistaa suojan kestämisen mahdollisimman pitkään.

Osalle ihmisistä suositellaan kolmatta koronarokoteannosta, koska heillä kahden annoksen suojateho vakavaa koronavirustautia vastaan heikentyy muuta väestöä nopeammin. Valtaosalla väestöstä rokotteen suojateho vakavaa koronavirustautia vastaan säilyy erittäin hyvänä ainakin kuuden kuukauden ajan.

Kaksineuvoisen suositukset kolmannesta annoksesta: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronarokotukset-ja-ajanvaraus

Koronarokotusten tavoitteena on vähentää koronaviruksen aiheuttamaa tautitaakkaa, estää kuolemia ja eliniän menetystä sekä turvata terveydenhuollon kantokykyä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.