Evijärven seurakunnan uusi leikkikenttä otettiin käyttöön

Seurakunnan leikkikentän avajaisia vietettiin pilkkopimeässä marraskuun illassa. Kuvassa lastenohjaaja Hannele Porthén, kirkkoherra Minna Lainimo sekä leikkikenttäprojektia vetänyt Paula Puotinen. Taustalla Joa Granvik, 7.
Leikkikentän avajaisia vietettiin tiistaina 16.11. Leikkitelineistä liukumäki ja kiipeilyteline on uusittu. Turvahiekka on vaihdettu, leikkimökkiä korjattu ja aluetta muutenkin siistitty ja ajanmukaistettu.

EVIJÄRVEN seurakunnan uudistetun leikkikentän avajaisia vietettiin tiistaina 16.11.

Paikalla Pappilankujalla oli noin 25 henkeä. Tilaisuuden aloittivat seurakunnan päiväkerholaiset, jotka lauloivat kanttori Aira Kentalan kitaran säestyksellä pari laulua. Sen jälkeen lapset pääsivät testaamaan uuden leikkipaikan ja paistamaan makkaraa.

Leikkikenttä oli päässyt vuosien varrella aika huonoon kuntoon. Nyt leikkitelineistä liukumäki ja kiipeilyteline on uusittu. Turvahiekka on vaihdettu, leikkimökkiä korjattu ja aluetta muutenkin siistitty ja ajanmukaistettu.

Työt tehtiin vapaaehtoisvoimin syksyn aikana. Projektia johti Paula Puotinen, ja Järviseudun ammatti-instituutin opiskelijoita ja Evijärvi-seuran väkeä oli mukana kokoamassa telineitä ja tekemässä muita töitä.

LEIKKIKENTTÄÄ käyttävät esimerkiksi seurakunnan päiväkerho ja perhekerho. Näitä neljä- ja viisivuotiaille tarkoitettuja kerhoja on pidetty kirkon eteisaulaan tehdyssä pienessä lasten ja nuorten tilassa sen jälkeen, kun seurakuntatalon käyttö lopetettiin. Niissä on yhteensä 18 lasta.

–Tämä on tämän vuoden aika iso satsaus lapsiin Evijärven seurakunnalta. Vaikka seurakuntatalo on hävinnyt tästä, niin leikkiä silti tarvitaan tässä kirkon vieressä, kertoi kirkkoherra Minna Lainimo. –Leikki on myös Jumalan lahjaa meille, niin lapsille kuin aikuisillekin. Jotakin syvää hengellistäkin merkitystä on tällä paikalla.

Lastenohjaaja Hannele Porthén kertoi, että päiväkerholaiset olivat päässeet koekäyttämään uuden leikkikentän jo edellisviikon lopulla.

–Lapset ovat syksyn mittaan kysyneet, että koska päästään, koska päästään. Kävin välillä itsekin kurkkimassa, onko täällä jo valmista, hän naurahti. –Aidattu alue on kiva ja turvallinen ja riittävän iso yhteisiin leikkeihin. Tässä on hyvät olosuhteet olla lasten kanssa.

LAPSET saavat itse valita nimen uudelle leikkikentälle, mutta se selviää vasta myöhemmin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.