Leviämisalueen tunnusmerkit täyttyvät Etelä-Pohjanmaalla edelleen

Menneellä viikolla todettiin 165 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 116. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 2 581. 14 vuorokauden ilmaantuvuus on jälleen lähtenyt nousuun ollen nyt 149,2 / 100 000 asukasta. Positiivisten koronatestien osuus on jälleen noussut ollen nyt 4,9 %.

Tartunnoista hieman alle puolet (46 %) on perhepiirin tartuntoja. Lisäksi tartuntoja on tullut koulusta sekä kavereilta, tuttavilta ja sukulaisilta. Epäselväksi jääneiden tartunnanlähteiden osuus oli viime viikolla 16 %. Sairastuneista 58 % oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Tällä hetkellä tartuntoja tulee ilmi etenkin kouluikäisten joukossa.

Nyrkki korostaa koulujen hyvien toimintamallien jatkamisen tärkeyttä. Näihin kuuluvat mm. opetusryhmien sekoittamisen välttäminen, turvavälit sekä hyvät hygieniakäytännöt.

Nyrkki kannustaa perheitä ottamaan koronarokotukset kaikille yli 12-vuotiaille.

Lisäksi pitkittyneestä tilanteesta huolimatta olisi tärkeää edelleen jatkaa perustorjunta-toimia, kuten kasvomaskin käyttöä, suurten väkijoukkojen välttämistä sekä hyvää käsihy-gieniaa.

Nyrkki päätti jatkaa Etelä-Pohjanmaalle antamaansa etätyösuositusta 31.12.2021 saakka.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 6 koronapotilasta. Terveyskeskuksen vuodeosastolla on 6 koronapotilasta.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus yli 12-vuotiaasta väestöstä: 83,6 % on saanut 1. rokotuk-sen ja 78,1 % myös 2. rokotuksen. Koko Suomessa yli 12-vuotiaista 86,4 % on saanut 1. roko-tuksen ja 81,0 % myös 2. rokotuksen.

Viime viikolla otettiin yhteensä 3509 covid-19-näytettä, keskimäärin 584 näytettä per päivä. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen on 16,3 tuntia.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA