Massarokotukset käynnistyvät Järvi-Pohjanmaalla

JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan alueella käynnistyvät massarokotukset influenssa- ja koronarokotusten osalta.

Koronarokotuksille tarkoitetuissa massarokotuspäivissä voi hakea itselleen ensimmäisen, toisen tai kolmannen koronarokoteannoksen. Kolmanteen koronarokotteeseen ovat oikeutettuja yli 60-vuotiaat, sote-henkilöstö (alle 6 viikon välillä 1. ja 2. annoksen saaneet) sekä riskiryhmät 1 ja 2 eli käytännössä ne henkilöt, jotka olivat viime keväänä rokotusvuorossa ennen muuta väestöä. Edellisestä koronarokotteesta tulee olla kulunut vähintään 6 kuukautta, ennen kuin kolmas rokote annetaan. Vaikeasti immuunipuutteisilla väliksi riittää 2 kuukautta.

–Pääosin tämä kuusi kuukautta tulee alueemme asukkailla täyteen marras-tammikuun aikana, kertoo vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila.

VIIKOILLA 47 ja 48 koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Alajärven monitoimihallilla tiistaina 23.11. yli 87-vuotiaille, keskiviikkona 24.11 84–86-vuotiaille ja torstaina 25.11. 80–83-vuotiaille, kaikkina päivinä kello 8–15. Muut koronarokotukseen oikeutetut henkilöt, joille 2. annos annettu vähintään 6 kuukautta aikaisemmin sekä 1. ja 2. koronarokoteannosta hakemaan tulevat henkilöt voivat tulla parhaiten sopivana ajankohtana.

–Rokotuspäivien ikäryhmittely ei ole täysin sitova, jos esimerkiksi yli 87-vuotias ei pääse juuri tiistaina, voi hän tulla myös keskiviikkona. Toivomme ikäihmisten omaisia varmistamaan, jotta heidän läheiset pääsevät yllä mainittuihin tilaisuuksiin. Kelalta saa matkakorvauksen taksikyytiin koronarokotuksiin samoin periaattein, kuin sen saa muihin terveydenhuollon käynteihin. Niille kotihoidon asiakkaille annetaan 3. koronarokotus kotona, joille myös aikaisemmat rokotusannokset on annettu kotona.

Vimpelissä rokotuksia saa to 25.11. kello 8–15, Lehtimäen terveysasemalla to 2.12. kello 9–15.

MAKSUTTOMAAN influenssarokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri, varusmiespalveluksensa aloittavat henkilöt sekä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö.

Influenssarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Lappajärvellä pe 19.11. kello 9–15. Seuraavilla viikoilla influenssarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Alajärven monitoimihallilla, katso koronarokotusten aikataulut ja ikäryhmäsuositukset yllä.

–THL:n ohjeistuksen mukaisesti sekä koronarokotteen tehosteannoksen että influenssarokotteen voi antaa samaan aikaan. Tämä helpottaa terveydenhuollon rokotuksista aiheutuvaa työmäärää eikä asukkaan tarvitse lähteä asioimaan kahta kertaa. Kaikkiin rokotustapahtumiin saa tulla vain täysin terveenä, suosittelemme suu-nenäsuojuksen käyttämistä sekä rokotettavan on hyvä ottaa henkilöllisyystodistus mukaan.

Lauantaina 27.11. kello 8–16 Alajärven terveyskeskuksessa on kaikkien ikäryhmien, myös lasten, yleinen influenssarokotuspäivä. Samanlainen tilaisuus järjestetään myös lauantaina 4. joulukuuta. Vimpelissä influenssarokotuksen voi hakea to 25.11. kello 8–15 ja Lehtimäellä to 2.12 kello 9–15.

Lisää influenssarokotustilaisuuksia on tulossa. Sen lisäksi rokotusauto lähtee liikkeelle viikolla 48.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.