Nyrkki kokousti: maakunnassa hieman edellisviikkoa vähemmän tartuntoja

Tartuntojen kokonaismäärä maakunnassa on nyt 2 293. Viime viikonlopun aikana todettiin yhteensä 62 tartuntaa.

Tartunnoista lähes puolet on perhepiirin tartuntoja, mutta tartuntoja tuli myös koulusta tai muista sosiaalisista kontakteista. 11 prosentissa tartunnoista tartunnanlähde jäi epäselväksi.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla on nyt 5 koronapotilasta. Terveyskeskuksen vuodeosastoilla on 4 koronapotilasta. Erikoissairaanhoidon vuodeosastolla sekä loka- että marraskuun aikana olleista yli 60 prosenttia on ollut täysin rokottamattomia.

Positiivisten koronatestien osuus on 4,4 %.

Sairastuneista 61 % oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus koko väestöstä: 72,5 % on saanut 1. rokotuksen ja 67,1 % myös 2. rokotuksen. Koko Suomessa koko väestöstä 75,7 % on saanut 1. rokotuksen ja 70,3 % myös 2. rokotuksen.

Viime viikolla otettiin yhteensä 3205 covid-19-näytettä, keskimäärin 403 näytettä per päivä. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen on 15,7 tuntia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.