Joel Hallikainen konsertoi Evijärvellä perjantaina

Joel Hallikainen konsertoi Evijärvellä perjantaina. Kuva: Kari Pekonen

Julkaistu:

Kategoria:

,

LAULAJA-LAULUNTEKIJÄ Joel Hallikainen tulee Evijärvelle perjantaina. Hän vierailee ensin ikäihmisten luona Päkintuvassa ja Kaislahovissa eli tehostetun palveluasumisen yksiköissä. Lisäksi illalla kello 18 on kaikille avoin, maksuton konsertti Evijärven kirkossa.

Vierailun taustalla on Ilonpisara-vanhustyöohjelma, joka vie hoivakoteihin ”eturivin tähtiartisteja” ja ”korkeatasoisia esittävän taiteen tilaisuuksia”. Ohjelman tavoitteena on kiinnittää median ja kansalaisten huomio ikäihmisiin, joita se nimittää ”Kunniakansalaisiksi”.

Hallikaisen lisäksi Ilonpisarassa ovat mukana muun muassa Mikko Alatalo, Marco Bjurström, Arja Koriseva ja Marita Taavitsainen. Esimerkiksi jokin yritys, yhdistys tai yksityinen taho voi ostaa artistin esiintymään paikalliseen hoivakotiin. Hallikaisen konsertin Evijärvellä tarjoaa Ateno.

ILONPISARA-OHJELMA kutsuu ikäihmisiä Kunniakansalaisiksi isolla K:lla, ja samaa korostaa myös Hallikainen. Hän kertoo keikkailevansa Ilonpisaran puitteissa mahdollisimman paljon.

Mainos

–Olen tehnyt pitkän uran, ja jos jotain haluan tänne jälkeeni jättää, niin se on se, että vanhuksista aletaan puhua siten kuin he ovat: Kunniakansalaisina. Heille pitäisi luoda tällaisia piristyksiä, ilonpisaroita, mahdollisuuksia ja elämyksiä, hän toteaa.

–Tämä ikäluokka on tehnyt meille tämän maan, missä me eletään. Olen kiertänyt ympäri Suomea ja nähnyt, että kun yhteiskunta valitettavasti kiristää rahahanoja, ensimmäisenä kiristetään kulttuurielämyksistä, jotka aidosti ovat kaikkein parasta lääkettä.

Koronan aikana hoivakodeissa on eletty eristyksissä, mitä Hallikainen kutsuu hirveäksi ja ahdistavaksi tilanteeksi. Musiikilla on hänen mielestään valtava voima koota ihmisiä yhteen. Hän on pannut myös merkillä, että ikäihmiset usein ikään kuin havahtuvat kuullessaan joitain hänen laulujaan, kuten Kuurankukan.

–Nämä Päkintuvan ja Kaislahovin konsertit ovat ilonpisara paitsi Kunniakansalaisille, mutta myös henkilökunnalle ja läheisille. Kun hoivakotiin tulee tunnettu artisti, se varmasti kiinnostaa myös läheisiä ja omaisia, jolloin ihmiset kokoontuvat yhteen. Aina, kun ihmiset ovat jollakin tapaa yhdessä, tapahtuu hyviä asioita — minun käsitykseni mukaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.