Virkojen yhdistämisillä pyritään säästöihin

Julkaistu:

Kategoria:

,

Valtuustolle esitetään, että työsuojelupäällikön toimi muutetaan viraksi 1.12.2021 lukien. Työsuojelupäällikkö toimii työnantajan edustajana ja yhteistyötoimikunnan esittelijänä työsuojeluasioissa ja käyttää tässä tehtävässä julkista valtaa. Työsuojelupäällikön ja henkilöstöjohtajan virat yhdistetään 1.4.2022 lukien ja työsuojelupäällikkö siirtyy suostumuksensa mukaisesti henkilöstöjohtajan virkaan. Työsuojelupäällikkö täyttää viran kelpoisuusvaatimukset.

Samoin sivistystoimen talouspäällikön virka esitetään muutettavaksi sivistystoimen (60 %) ja teknisen toimen (40 %) yhteiseksi talouspäällikön viraksi 1.7.2022 lukien. Talouspäällikkö toimisi keskushallinnon ja talousjohtajan alaisuudessa. Teknisen toimen palvelupäällikkö on ollut virkavapaalla omasta virastaan ja hän on hoitanut perusturvan vs. talouspäällikön virkaa 21.1.2019 lukien sekä 1.8.2021 lukien myös teknisen toimen talousasioiden valmistelun. Perusturvan vs. talouspäällikkö (teknisen palvelupäällikkö) täyttää viran kelpoisuusvaatimukset ja hänet siirretään suostumuksensa mukaisesti ko. virkaan. Teknisen toimen palvelupäällikön virkajärjestelyt päätetään erikseen. Sivistystoimen talouspäällikön virka tulee avoimeksi 1.7.2022 lukien. Käytännössä virkatehtävät tulee järjestellä 1.4.2022 lukien pitämättä olevien vuosilomien vuoksi.

ALAJÄRVEN kalastuskunnalle myönnettiin 3 000 euron avustus vuosille 2022–2024. Alajärven lisäksi kalastuskuntaan kuuluvat Ojajärvi ja Kaartusjärvi. Kalastuskunta hoitokalastaa järvistä vuosittain jopa yli 20 000 kiloa ”roskakalaa”.  Hoitokalastus estää kalakannan kääpiöitymisen sekä järven rehevöitymisen. Kalastuskunta myös istuttaa osakaskunnan järviin kalanpoikasia, muun muassa kuhaa ja siikaa; viime vuonna istutettiin 2540 siikaa ja 15 445 kuha, joiden yhteiskustannus oli 5 729,42 euroa.

Alajärven ulkoisen kuormituksen vähentämiseksi on toteutettu useita hankkeita. Myös järven sisäinen kuormitus voi ylläpitää rehevyyttä. Runsas särkikalavaltainen kalasto voi olla tässä keskeinen tekijä.

ALAJÄRVI osallistuu Ähtärinjärven kunnostustoimenpiteisiin tänä vuonna 3 100, 2022  3 200 ja 2023 3 000 eurolla sillä ehdolla, että myös Soinin kunta osallistuu kuluihin. Ähtäri on päättänyt olla mukana. Myös ELY tukee toimenpiteitä.

Mainos

Ähtärinjärven ekologinen tila on vuosikymmenten saatossa heikentynyt järven tummuessa, humuksen lisääntyessä ja sinileväkukinnot ovat jokavuotisia. Selvityksessä todettiin 232 kohdetta, joissa tulisi tehdä toimenpiteitä järveen valuvien ravinnekuormien pienentämiseksi. Yhden kohteen keskimääräinen kustannus on noin 7 000 euroa. Järven kunnostamiseen keskittyvä yhdistys on toteuttanut tähän mennessä kolme kosteikkoa.

LAPUANTIE 129:N B-C paritaloa ehdotetaan myytäväksi. Kiinteistö on tällä hetkellä tyhjillään. Rakennus vaatisi laajan peruskunnostuksen. Kiinteistölle ei ole tarvetta kaupungin omaan käyttöön tai vuokrakäyttöön.

ISO-RÄYRINGIN Kirsinrannan ranta-asemakaava tulee hyväksyttäväksi valtuustolle.

ETELÄ-POHJANMAAN lomatoimistolle vuokrataan Alajärven toimipisteeksi nykyiset lomatoimiston tilat Sairaalatie 3:n kiinteistöstä. Vuokrattavien tilojen yhteismäärä on 72 neliötä, neliövuokra 8,06 euroa ja vuokra kuukaudessa 580,32 euroa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.