Vimpelin kunnanhallitus jatkaisi nykyisillä veroprosenteilla

Julkaistu:

Kategoria:

,

Kuntalain velvoite alijäämän kattamisesta on tiukentunut, ja kunnan taseessa on alijäämää noin 165 000 euroa, joka tulee kattaa viimeistään vuoden 2023 tilinpäätöksessä. Kunta on hakenut harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta vuodelle 2021. Konsernitasolla talouden suunnittelu ja konserniohjaus vaativat erityistä huomiota, joten perustetta tuloveroprosentinlaskemiselle ei ole. Tilinpäätösennusteen 1.11.2021 mukaan vuoden 2021 tuloksen arvioidaan kuitenkin olevan positiivinen.

Kiinteistöveroprosenteiksi ehdotetaan seuraavia: yleinen kiinteistöveroprosentti 1,10, vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosentti 0,65, muu kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 1,30, rakentamattomien tonttien (kaava-alueella) kiinteistöveroprosentti 3,00, yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti 0,00 ja voimalaitosten veroprosentti 3,10 prosenttia. Perustetta kiinteistöveroprosenttien laskemiselle ei taloustilanne huomioiden ole.

TEKNISEN lautakunnan esityksen mukaan hallitus esittää valtuustolle talousarvion investointiosan muuttamista siten, että Toimelan kiinteistön korjausten käynnistämiseen tarvittava 30 000 euron määräraha siirretään kustannuspaikalta Entisen Osuuskaupan julkisivun kunnostaminen Toimelan kiinteistön peruskorjaukseen. Tekninen toimi voisi näin käynnistää Toimelan kiinteistön ulkopuolisen kuivatuksen ja tilata korjaussuunnitelman sisäilmaongelmien korjaamiseksi.

JPYP:N yhtiökokousedustaja Ari-Matti Sänkiahon varajäseneksi valittiin Timo Vesala.

SYYSKUUSSA työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Vimpelissä oli 4,3 prosenttia, kun se elokuussa oli 4,7 prosenttia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.