Lappajärven joululehteen kerätään syntyneiden ja kuolleiden kuvia ja tietoja

Tonttukin ilahtuu, kun lehti joulun alla ilmestyy.

Julkaistu:

ILOUUTINEN: Lappajärven joulu ilmestyy ja sitä valmistellaan kovalla vauhdilla. Nyt on aika lähettää joululehteen Lappajärvellä syntyneiden vauvojen kuvia sekä poisnukkuneiden tai paikkakunnalle haudattujen kuvia. Kuvat voi lähettää sähköpostiin: lappajarvenjoulu (ät) gmail (piste) com

Vauvojen kuvia kerätään ajanjaksolta 11.8.–30.9. Lähettämänsä vauvan kuvan mukaan vanhemmat kirjoittavat seuraavat perustiedot: vauvan nimi, syntymäaika ja vanhempi tai vanhemmat. Kuvan vauvasta voi lähettää myös vanhempi, joka on Lappajärveltä lähtöisin, mutta asuu nyt muualla. Tällöin kuvan mukaan on hyvä laittaa nykyinen asuinpaikkakunta. Mikäli kuvia tulee paljon, nämä kuvat laitetaan omalle palstalleen.

Poisnukkuneiden kuvia kerätään ajalta 2.10.–15.10. Omaiset kirjoittavat kuvan mukaan tiedot: poisnukkuneen etunimi tai etunimet, sukunimi, syntymäaika ja kuolinaika. Ellei kuva ehdi tämän vuoden lehteen, se julkaistaan seuraavan vuoden lehdessä.

TALKOOTYÖTÄ tekevän Lappajärven joululehden toimikuntaan kuuluvat Mari Heijari, Saara Kankaanpää, Marja-Leena Lamminen, Markus Mäenpää, Pirjo Olli, Urpo Purola ja Ulla Savola. He ansaitsevat sinnikkyydestään suuret kiitokset, samoin lehden aktiiviset kirjoittajat ja ilmoittajat. Vielä ei lehden teemoja ja juttuja paljasteta, vaan sisältö pysyköön joulunalusajan perinteisenä salaisuutena.

Tekijöiden kotiseututyön arvoa nostaa se, että kaikissa naapurikunnissa joululehteä ei enää koota. Tähänkin pätee se, että montaa asiaa tai ihmistä arvostaa vasta sen jälkeen, kun sen on menettänyt.

Tapani Tyynelä

Toimikunta haluaa myötäelää tänä vuonna poisnukkuneiden surussa seuraavan runon kautta:

Hän jätti jälkensä tähän paikkaan,

niin kuin laine hioo maisemaa rantaan.

Hän jätti muistonsa näihin ihmisiin,

oli säie kotipaikkamme kankaan.

Hän lähti, mutta yhä järven laineet nuo hiovat.

Hän lähti, mutta yhteiset säikeet, ne kantavat.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.