Evijärven syyslomaviikkoon kuului leikkiautojen katsastusta, taiteilua ja yö nuorisotiloilla

Lasten taidepäivässä maalattiin Leena Rissan johdolla. Päivän aikana syntyneissä töissä ”tykättiin laittaa mahdollisimman paljon värejä yhteen”, Rissa kertoi. Kuva: Henri Ruuska

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN syyslomaviikolle oli suunniteltu monenlaista ohjelmaa lapsille ja nuorille.

Järviseudun katsastus Elpemak järjesti kirjastossa maanantaina lapsille leikkiautojen pop up -katsastuksen.

–Monenlaisia leikkiautoja nähtiin, ja välillä oli lapsia jonoksi asti. Kaikki katsastetut autot saivat hyväksytty-leiman todistukseen, kertoo Merle Kupila kirjastolta.                    

Keskiviikkona kansalaisopisto, 4H ja kunta järjestivät lapsille taidepäivän Tiirassa. Siellä oli yhdeksän osallistujaa.

Opettaja, freelancer-tekstiilisuunnittelija Leena Rissan johdolla piirrettiin, ulkoiltiin ja leikittiin. Aamupäivällä lapset olivat kuulemma vielä jaksaneet keskittyä kuvataiteiluun, mutta kahden aikaan iltapäivällä meno äityi jo välillä aika villiksi. Haastattelun aikana lapset leikkivät piilosta kunnantalon alakerran käytävillä.

–Lasten ehdoilla pidetään hauskaa, ja koetetaan sitten aina välillä tehdä jotain kuvistakin, Rissa naurahti. –Ideana on, että he pääsisivät vauhtiin ja voisivat jatkaa taiteilua kotonakin. Emme ole toteuttaneet taidetta mitenkään orjallisesti, vaan tämä on ollut tämmöistä luovaa virtaa, väreistä nauttimista ja fiilistelyä.

Kansalaisopiston puolesta oli tarkoitus toteuttaa myös teatteripäivä Särkikylässä torstaina, mutta se valitettavasti peruuntui. Opettaja Linda Huhtaluhdan kanssa oli tarkoitus valmistaa pieniä näytelmiä.

NUORILLE oli lisäksi tarkoitus järjestää ilmaiset graffiti- ja street dance- eli katutanssityöpajat, mutta molemmat peruuntuivat, koska niihin oli ilmoittautunut vain yksi osallistuja.

Yksi nuorten tapahtuma kuitenkin toteutui: yö nuorisotiloilla. Torstain ja perjantain välisenä yönä Evijärven nuorisotiloilla kymmenen yläkouluikäistä poikaa vietti aikaansa nuoriso-ohjaajien Satu Kosken ja Anu Peltokankaan kanssa. Yön aikana pojat muun muassa leipoivat itselleen pizzat, selvittivät keskinäisen mestaruuden niin biljarditurnauksessa kuin Playstationin NHL:ssäkin ja pelasivat erilaisia korttipelejä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.