Isoniemi tähyää uuden singlensä kanssa kohti iskelmämusiikin tähtitaivasta

Tero Isoniemen juuret ovat Järviseudulla, ja hän muutti kolmikymppisenä Helsingistä Alajärvelle. Tätä nykyä Lappajärvellä asuva Isoniemi toivoisi voivansa tulevaisuudessa toimia musiikin parissa nykyistä enemmän.

Julkaistu:

–Huomasin talvella, että Puhakka etsi uusia artisteja ja otin yhteyttä. Hän innostui kuultuaan aikaisempaa tuotantoani. Pohdiskellessamme sopivaa levytettävää kappaletta hän ehdotti tätä säveltämäänsä, sanoittamaansa ja sovittamaansa laulua, jonka Kake Randelin on levyttänyt vuonna 1999. Puhakalle tämä on tärkeä, merkityksellinen kappale, ja lämpenin sille itsekin.

Levytysprosessia Isoniemi kuvailee mielenkiintoiseksi ja opettavaiseksi. –Oli myös lämminhenkistä työskennellä iskelmämusiikin suuren tekijän kanssa. Yhteistyö oli saumatonta.

Single lähetettiin 36 radioasemalle ja sähköisiin musiikinjakelukanaviin toivomuksena saada mahdollisimman paljon radiosoittoa.

–Viime viikolla kappale oli Tätä Suomi soittaa -listalla. Kansalliselle soittolistalle pääseminen on aina tärkeä merkkipaalu. Sähköisissäkin musiikkipalveluissa se on soinut hienosti ja radiossakin hyvin.

Yhteistyö Puhakan kanssa voi hyvinkin saada jatkoa.

–Single on nykyään järkevin tapa tehdä ja tuottaa musiikkia, kokee Isoniemi.

–Itse olen vanhanaikainen ihminen ja levyjen keräilijä, ja huolissani siitä, että musiikki soi lähestulkoon kokonaan sähköisillä palvelimilla. Ennen artistit tekivät yhdestä kahteen albumia vuosi. Siitä jäi aina konkreettinen muisto; kasetti, CD tai LP. Itselleni on tärkeää esimerkiksi kotona musiikkia kuunnellessani pidellä levyä käsissä, niiden kannet ovat oma taidemuotonsa ja kätkevät usein hienoja tarinoita ja taustoja, jotka puuttuvat vain sähköisessä muodossa julkaistavasta musiikista.

–Haaveilen ajasta, jolloin fyysisillä äänitteillä olisi jälleen menekkiä, toivon ja koen, että sähköiset palvelut ovat tässä ohimenevä ilmiö. Onneksi on edelleen kivijalkakauppoja, joista voi osta äänitteitä, niitä voi ostaa netin kautta ja soittimiakin saa. Levysoittimethan ovat tekemässä paluuta.

ISONIEMI on työskennellyt linja-autonkuljettajana 25 ja taksin kuljettajana noin 10 vuotta. Nyt päivät kuluvat opiskelun parissa.  Hän tekee musiikkia sivutyönään ja laulaa Kohtalon kuu -kokoonpanossa.

–Koronapandemia lamaannutti erityisen vahvasti tanssipaikat, ja säännöllisesti keikkaa tekevät muusikot joutuivat koville. Meillä on onneksi muualla päivätyöt. Olemme kuitenkin kaivanneet lavoille, samoin kuin elävän musiikin ja tanssin harrastajat ovat odottaneet, että musiikkitapahtumat käynnistyvät jälleen. Vuorovaikutus on tärkeää, ja ihmiset haluvavat kokea elämyksiä musiikin ja tanssin saralla.

Kohtalon kuu on alkanut jälkeen soitella yhdessä viikoittain ja odotettu päivä koittaa 7. marraskuuta, kun se nousee ensimmäistä kertaa Lakis Areenan lavalle.

–Sopiva pieni jännitys tässä on jo päällä. Olemme odottavalla mielellä päästessämme niiden legendaaristen seinien sisään.

Isoniemi kantaa huolta myös tanssikulttuurin tulevaisuudesta. –Nuoria aikuisia pitäisi saada innostumaan paritanssista; se on kiva harrastus, hieno tapa tavata tuttuja ja viettää aikaa arjen ulkopuolella. Iskelmä- ja tanssikulttuurilla on Suomessa todella pitkät perinteet ja iso jalansija ihmisten elämässä, joille toivoisi tulevaisuutta.

SUURENA haaveena Isoniemellä olisi päästä työskentelemään musiikin kanssa päivittäin, kiertämään ravintoloita, tanssilavoja ja laivoja.

–Kilpailu on kovaa, mutta koen, että minulla olisi paljon annettavaa ja koen suurena etuoikeutena olla osa elävän musiikin kulttuuria, minkä kautta voin tuoda ihmisille elämyksiä, iloa ja onnea.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.