Toimelan korjaukselle esitetään suunnittelumäärärahaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Korjausten käynnistämiseen tarvittava määräraha saataisiin Entisen Osuuskaupan julkisivun kunnostaminen varatusta 30 000 euron määrärahasta.

Polygon Oy:n tekemän kosteus- ja sisäilmatutkimuksen mukaan rakennuksen ulkopuolelta rakenteeseen siirtyvä sekä alapohjarakenteessa vallitseva kosteus on aiheuttanut vaurioita ulkoseinän alaosan rakenteille. Ulkoseinärakenteiden mikrobivaurioituneista rakenteista on ilmayhteys sisäilmaan. Vesikattorakenteissa, kuten pahvisessa aluskatteessa ja puurakenteissa on kosteuden aiheuttamia vaurioita paikoin kaikissa rakennuksen osissa. Vauriot ovat seurausta vesikatteen vuotokohdista sekä myrskytuulella veden ja lumen pääsystä yläpohjarakenteisiin. Alaslaskun ylätilasta sekä yläpohjarakenteista voi kulkeutua epäpuhtauksia sisäilmaan heikentäen sen laatua. Myös ilmanvaihdon ongelmilla on vaikutusta käyttäjien kokemuksiin ilman lämpötilasta ja kosteudesta/kuivuudesta.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.