Yllättikö talvi autoilijat, yrittäjä Aku Juttuniemi?

Räntäsade käynnisti Juttuniemen konehuollon rengassesongin Lappajärvellä. Renkaanvaihtajat Kim Matkala (oik.) ja Jesse Oksa ja yrittäjä Aku Juttuniemi.

Julkaistu:

Aihe:

LAPPAJÄRVEN maisemat muuttuivat syksyn ensimmäisestä lumiräntäsateesta. Lokakuun kolmas lauantai sai renkaanvaihtajat liikkeelle. Yllättikö talven tulo autoilijat, Aku Juttuniemi?

–Ei, mutta akka yllätti. Herätti ennen kahdeksaa ja sanoi, että sinulla tulee tänä lauantaina työpäivä, Juttuniemi naurahtaa.

Yrittäjä hälytti ammattimiehet Kim Matkalan ja Jesse Oksan viikonlopputöihin, ja niin tämän syksyn rengassesonki saattoi alkaa. Konehuolto Juttuniemi Söyringintien varressa avasi ovensa hiukan ennen kymmentä. Jo varttitunnin päästä alkoi olla ruuhkaa ja Juttuniemen puhelin soi vähän väliä. Edellispäivänä hän kertoo ollen vielä hyvin hiljaista.

–Vakavasti puhuen, kyllä autoilijoiden olisi hyvä varautua ajoissa talveen vaihtamalla renkaat, Juttuniemi sanoo ennen kuin puhelin pirahtaa uudelleen.

UUDEN tieliikennelain mukaan talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos sää tai keli sitä edellyttää. Nastarenkaita saa käyttää samalla ajanjaksolla ja muulloinkin, jos sää tai keli sitä edellyttää. Ovatko kitkarenkaat jo saaneet suosiota Järviseudulla?

–Eivät ole. Nastarenkaisiin verrattuna kitkarenkaita on todella vähän alueella, Juttuniemi vastaa. Hän muistuttaa, että talvirenkaat tulisi vaihtaa kolmen tai neljän talven jälkeen uusiin. Ajomäärät vaikuttavat, mutta kesärenkaatkin pitäisi uusia viimeistään kuuden kesän käytön jälkeen.

Jesse Oksa saa vaihdettua Ford Fusioniin talvirenkaat alle. Kauaa siihen ei mene. Asiakas kysyy renkaiden kunnosta, lipsutteleeko niillä vielä tämän talven.

–Hyvät on, kyllä niillä yhden talven ajaa, vastaa Oksa.   

Tapani Tyynelä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.