Pokela varmisti rallisprintin SM-hopean Kouvolassa

Samuli Pokelan rallisprint-kausi päättyi SM-hopeaan Kouvolassa. Kuva: Jussi Rantala

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Normaalikautena järjestetään yleensä 6 osakilpailua. Tänä vuonna kaksi osakilpailua peruttiin; yksi talvella ja yksi asfalttisprint kesällä, taustoitti Pokela kauden kulkua.

SM-rallisprintin päätöskisan haasteena oli noin 5,2 kilometriä todella vauhdikasta soratietä.

–Lähtökohtana päivään oli se, että SM-kultaan mahdollisuudet olivat enää teoreettisella tasolla, mutta SM-hopea on täysin omissa käsissä. Sijoitus kolmen sakkiin varmistaisi hopean.

Rallisprintissä ajetaan kelloa vastaan yksi erikoiskoe kahteen kertaan, joista parempi aika jää voimaan ja määrittää tulosluettelon järjestyksen.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Pokelan sijoitus oli luokan kolmas. Edellä kärjessä oli Mäntsälän Moottorikerhon Tuukka Hallia ja toisena Vihdin Urheiluautoilijoiden Niko Riikonen.

–Kärkeen ero oli kohtuu suuri, noin yhdeksän sekuntia, mutta takana parin sekunnin sisällä oli monta kuljettajaa, joten toiselle kierrokselle vauhtia täytyisi nostaa, jotta sijoitus pysyisi vähintään kolmantena.

Aika paranikin toisen kierroksen ajolla seitsemän sekuntia, joka riitti pitämään kolmen kärjen muuttumattomana.

–En ihan tyytyväinen tämän osakilpailun suoritukseeni ole, mutta onneksi toinen kierros meni sentään vähän edes “sinnepäin”. Vaikka mahdollisuudet kultaan jäivät Kiteen osakilpailun kolmossijan myötä hyvin pieniksi, niin nyt saa olla erittäin tyytyväinen. Tänään otettiin se, mitä otettavissa oli, eli SM-hopeaa!

–Nyt otetaan hetki happea ja siirretään sitten katseet kauteen 2022. Eiköhän lähdetä kirkastamaan mitalia vielä sen viimeisen askeleen verran. Autokin tulee tarvitsemaan hieman huoltoa ja korjausta ennen seuraavaa kilpailua, joten liian kauan ei tässä ehdi taukoa pitää. Kausi 2022 alkaa näillä näkymin tammikuussa Rantasalmella rallisprintin merkeissä. Ensimmäinen SM-osakilpailu järjestetään 19. helmikuuta Oulussa.

Tuloksia:

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-rallisprint

4-veto:

1. Tuukka Hallia 2.30,74

2. Niko Riikonen 2.35,36 (+4,62 s)

3. Samuli Pokela 2.38,22 (+7,48 s)

SM-rallisprint 2021 4/4 osakilpailua:

1. Kalle Markkanen 45,5 pistettä

2. Samuli Pokela 38 pistettä

3. Niko Riikonen  35,5 pistettä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.