Onnintuvan syksy käynnistyy Käki-kerholla ja musavisapolulla

Musavisapolulla Onnintuvan maastossa Nykälänniemellä on tarjolla elävää musiikkia ja musiikkivisailutehtäviä yllättävissäkin kohteissa kuten uimakopissa. Musavisapolku alkaa Onnintuvalta ja päättyy Onnintuvalle. Kuva: Tuija Ahola

Julkaistu:

TAIDE- ja kulttuurikeskus Onnintuvan syksy on lähtenyt mukavasti käyntiin. Syksyn aikana on luvassa monenlaista tapahtumaa, joissa on huomioitu Onnintuvan ideariihessä esiin tulleita yleisön toiveita.

Torstaina 7. lokakuuta kello 18 aloitetaan Käki-kerho, joka yhdistää käsityöt ja kirjallisuuden. Käki-kerhossa voivat osallistujat vaikkapa tikuta tai virkata ja samalla kuunnella luettua tekstiä hyvästä kirjasta. Kuullusta tekstistä voidaan myös keskustella.

–Mukaan voi tulla myös ilman käsityötä, ja vain kuuntelemaan tätä ”aikuisten satutuntia”. Ensimmäisessä tapaamisessa sovitaan kokoontumisista jatkossa ja myös luettavasta kirjallisuudesta, kertoo Tuija Ahola Onnintuvalta.

Sunnuntaina 10. lokakuuta kello 13–14 Onnintuvalla ja Nykälänniemen maastossa toteutetaan musavisapolku. Tunnin ajan on Nykälänniemen eri kohteissa elävää musiikkia ja musiikkivisailutehtäviä. Musavisapolku alkaa Onnintuvalta ja päättyy Onnintuvalle.

–Reitti on helposti saavutettava eikä vaadi suurta asiantuntemusta. Reitin varrella musiikkia voi kuulla yllättävissä kohteissa kuten uimakopissa. Tapahtumassa voi nauttia hyvästä musiikista ja raittiista syysilmasta yhtaikaa.

ONNINTUVALLA on tarjolla ohjelmaa myös yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa. Syyslomaviikolla järjestetään nuorille taidepäivät Minun kuvani 18.–20.10. Kurssi on suunnattu 15–25-vuotiaille nuorille ja aiheena on minuuden tarkastelu taiteen keinoin. Välineenä on maalaaminen ja voimauttava valokuvaus.

–Aiempaa kuvataideharrastusta ei vaadita ja osallistujien ei tarvitse osata piirtää. Ilmoittautumiset kurssille tulee tehdä 11. lokakuuta mennessä Järvilakeuden opiston toimistoon, Ahola sanoo.

Samoin yhteistyössä Järvilakeudun kansalaisopiston kanssa järjestetään keskiviikkona 20. lokakuuta luento rovasti Jaakko Fellmanista. Luennolla kuullaan kirkkoherra, rovasti Jaakko Fellmanin elämästä tutkijana, pappina ja maataloudenkehittäjänä. Luento on maksuton, mutta ilmoittautumiset tulee tehdä opiston toimistoon 13.10. mennessä.

Tapahtumat ovat osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa-hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.