Lappajärven syyscooperissa 3 000 metriä rikki kahdeksan vuoden tauon jälkeen

Hymyt herkässä matalan kynnyksen liikuntatapahtumassa.

Julkaistu:

Aihe:

NISSIN stadionilla kuultiin lähtöviivalla mustaa pohjalaista huumoria.

–Onko muuten paikalla ketään elvytystaitoista, kysyi yksi ikämiesjuoksija puolitosissaan.

–Onhan täällä yksi lähihoitaja, vastasi toimitsija.

–Minua ei sitten tarvitse elvyttää, vitsaili toinen ikämies.

Cooperin testiä ei suositella huonokuntoisille ihmisille, joiden terveydentilaa ei ole tarkastettu. Etenkin ikääntyneille joku muu testaustapa on parempi. Tällä kertaa Lappajärven 12 minuutin testi sujui kaikilla ongelmitta. Kierrosmäärät laskettiin, metrit ynnättiin ja testituloksen sai välittömästi.

Cooperissa omaa tulosta pystyy vertaamaan ikäisiinsä kuntotason arviointitaulukon avulla. Viisikymppinen nainen on erinomaisessa kunnossa ylittäessään 2 200 metriä. 50 vuotta täyttäneeltä mieheltä vaaditaan erinomaiseen tulokseen 2 400 metriä, minkä Martti Hämäläinen ylitti nyt reilusti. Myös seitsemänkymppisen Juhani Tikkalahden metrimäärät olivat kiitettäviä. Suvi Lindellin juoksema tulos oli 150 metriä parempi kuin viime vuoden parhaalla naisella. 

LIIKKUJALLE matalan kynnyksen testit ovat tulosten ohella tärkeitä myös yhteisöllisyyden näkökulmasta. Näkee tuttuja ja saa haastettua itsensä kuuluttaja Raine Savolan kannustaessa väliaikoja antamalla. Viime elokuun osallistujamäärästä (11) jäätiin, mutta nyt tulostaso oli parempi ja lähellä vuoden 2013 metrilukemia.

Järjestäjät pohtivat, onko monella terveelläkin ihmisellä jonkinlainen pään sisäinen kynnys, ettei uskalla lähteä testaamaan omaa kuntoa. Vai lienevätkö kouluaikaiset testit traumaattisina vielä muistissa. Ehkä tapahtuman ennakkomarkkinoinnissakin olisi parantamisen varaa.

Palkinnot lahjoitti Lappajärven kunta ja Kiharusi ry. Ensi vuonna syyscooper juostaan mahdollisesti taas elokuussa. Nyt on sopivasti aikaa aloittaa treenaaminen ja kynnyksen alentaminen lähtöviivalle!

Tulokset metreissä:

Martti Hämäläinen 2 700, Suvi Lindell 2 600, Juhani Tikkalahti 1 590, Tapani Tyynelä 3 080.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.