Opetuspalveluiden yhdistäminen etenee

Julkaistu:

Kategoria:

,

Helmikuussa pidetyssä tilaisuudessa KOPA-valmistelunyrkki linjasi, että alueelle tulee saada yksi yhteinen koulutuksen järjestäjä, joka järjestää esi-, perus- ja lukiokoulutuksen kuntien alueella vastuumallilla, Jamin tarpeet huomioiden.

Sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto kertoi, että 6. lokakuuta järjestettävässä kuntapäättäjien kokouksessa pyritään saamaan yhteinen näkemys siitä, kuinka asiassa edetään. Linjauksen jälkeen voidaan tehdä aikataulutus ja toimintamalli, jotka tuodaan kuntiin päätettäväksi.

–Sueviitti on herättänyt valtakunnallista kiinnostusta, tästä haetaan ratkaisumallia siitä, kuinka väestökadosta kärsivät kunnat voivat turvata koulutuspalvelut.

RAKENNUSMESTARIN toimen muuttaminen viraksi hyväksyttiin valtuuston hyväksymän tasapainottamissuunnitelman mukaisesti. Eläköitymisen ja muun poistuman vuoksi vapautuvia virkoja pyritään jättämään täyttämättä, mikäli tehtävät voidaan hoitaa muulla tavoin. Yleisten alueiden päällikön virka on muutettu kuntatekniikan päällikön viraksi 1. heinäkuuta. Virassa oleva eläköityy 1.1.2022. Rakennusmestarin toimi muutetaan viraksi 1.10.2021 alkaen, ja nimike muutetaan kuntatekniikan päälliköksi 1.1.2022 lukien. Rakennusmestari siirretään suostumuksensa mukaan kuntatekniikan päällikön virkaan. Kustannussäästöksi lasketaan 56 500 euroa.

Raimo Vistbacka (kok.) kritisoi pykälän valmistelua ja muun muassa esitti huolensa siitä, kuinka rakennusmestarin työn ohella hoituvat tiet ja yleiset alueet, rakentaminen, vesi- ja viemärilaitos sekä sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Hän toivoi myös tarkempaa selontekoa tehtävien jaosta pykälän yhteyteen.

–Olen oppinut luottamustehtävissä, että mikäli esittelytekstissä ei ole mustaa valkoisella, asiat voivat kääntyä päälaelleen.

Jukka-Pekka Matintupa (sd.) totesi, että rakennusmestarin työmäärä on vähentymässä, kun kaupungin suuret kaupungin rakennuskohteet on pääosin tehty. Viranhaltija on itse arvioinut tehtävistä selviävänsä.

OPPIVELVOLLISUUDEN laajentumisen kustannukset ovat Alajärven osalta 39 1000 ja Vimpelin osalta 23 000 euroa tänä vuonna. Raha menee opiskelijoiden tietokone-, oppikirja- ja opiskelumateriaalihankintoihin.

ALAJÄRVI liittyy Seinäjoen Keskuspesula Oy:n osakkaaksi saadakseen Järvi-Pohjanmaan perusturvan tekstiilivuokraus- ja pesulapalvelut sidosyksikköhankintana.

JUKKA Joensuu (kok.) esitti valtuustoaloitteen asianmukaisen tien saamiseksi Pyhävuorelle. Hän arvioi tien hinnaksi noin 47 000 euroa. Jenni Kuisti (vihr.) teki aloitteen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan perustamiseksi. Sari Palmu (kesk.) esitti, että valtuuston jäsenet osallistuisivat nuorisotoimen haasteeseen ja kävisivät partioimassa iltaisin ABC:n ympäristössä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.