Ruskagospel oli Tuukka Salon kasvutarina

Viimeisen Ruskagospelin kapellimestarina toiminut Tuukka Salo sanoo, että tapahtuma ansaitsee mahdollisimman kauniin lopetuksen. Kuva: Markus Mäkinen

VIIMEISEN Ruskagospelin organisoi, käsikirjoitti ja ohjasi Tuukka Salo.

–Mulle oli valtava kunnia-asia päästä olemaan kapellimestarin roolissa. Ruskagospel on ollut mulle vuosien aikana uskomaton kasvutarina, Salo Sanoo.

Hänen apunaan olivat ennen kaikkea Roni Isopahkala ja Juho Erkkilä.

–Tämä oli meidän juttu, jota minä sain johtaa. Yhdessä tämä loppuviimein tehtiin, hän korostaa.

Kortesjärveläislähtöinen, 24-vuotias Salo on ollut mukana tekemässä Ruskagospelia jo vuodesta 2012 lähtien. Hän oli jo hyvin nuorena aktiivinen seurakunnassa. Se opetti häntä kantamaan vastuuta, kehittämään itseään ja löytämään hänen oman juttunsa, joka häntä kiinnostaa.

–Mua kiinnostavat tv-tuotannot ja elokuvamaailma. Ruskagospelissa on ollut esimerkiksi lyhytelokuvajuttuja, ja mulla on ollut loistava mahdollisuus tuoda sinne tätä omaa osaamistani, hän sanoo.

–Ruskagospel ja ylipäätään seurakunta ovat mahdollistaneet itse kullekin väyliä toteuttaa sellaisia asioita, joihin heillä on intohimoa. Jokainen on voinut etsiä omaa juttuaan ja tutustua kaikessa rauhassa itseensä. En tiedä, missä muualla olisin voinut testata tällä tavalla omaa osaamistani ja rajojani.

KOSKA Salo halusi kehittää tapahtumaa, vuosi vuodelta hänen vastuunsa kasvoi. Samalla hän alkoi ymmärtää, millaisessa asemassa hän oli muiden nuorten keskuudessa, ja oppi arvostamaan seurakunnan yhteisöllisyyttä.

–Parhaan ystäväni Arttu Kosken kanssa oltiin ikään kuin vetonauloina siellä. Moni nuori tuli mukaan, kun me isot pojat oltiin siellä. Samoin oli aikoinaan omalla kohdallani: nuorempana pikkupoikana siellä oli vanhempaa ikäpolvea, jota katsoin ylöspäin ja joka sai liittymään mukaan, hän muistelee.

Nyt hän kertoo tuntevansa itsensä etuoikeutetuksi saatuaan kantaa kortensa kekoon seurakunnan ja Ruskagospelin hyväksi.

–Seurakunta on ollut todella tärkeä paikka mulle. Siellä olen saanut kasvaa ja saanut tukea ja ymmärrystä, hän kertoo. –Se on antanut valtavasti eväitä elämään, enkä tiedä, millaisia ovia se vielä avaa tulevaisuudessa.

VIIMEISTÄ Ruskagospelia oli tekemässä monia vanhoja tekijöitä, joiden kanssa Salo sai muistella ja fiilistellä yhdessä.

–Olen kiitollinen, että ihmiset lähtivät mukaan lyhyellä varoitusajalla, ja haluttiin yhdessä tehtyä tästä ikimuistoinen juttu. Kun sai porukan nauramaan ja herkistymään, huomasi miten tärkeä juttu se tämä ollut meille kaikille, ja halusin välittää niitä tunteita myös katsojille.

Hän toteaa, että Ruskagospel ansaitsee mahdollisimman kauniin lopetuksen.

–Se on merkannut nuorille ja seurakunnan työntekijöille paljon. Oli hienoa, että työntekijät saivat käytännössä vain istua ja nauttia itse sisällöstä, sillä enemmän kuin koskaan aiemmin kädenjälki oli meidän nuorten omaa, hän sanoo. –Ruskagospelista voi ottaa mallia, että nuorista on vaikka mihin, ja nuoriakin kannattaa kuunnella. Heiltä voi oppia jotain.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.