Kappalainen Tarja Takala-Luostarinen eläkkeelle

Kortesjärven kappalainen Tarja Takala-Luostarinen jää eläkkeelle kuun alusta. Kuva: Takala-Luostariselta
Juttua korjattu 28.9.: Läksiäismessu on Kortesjärven kirkossa, ei nuorisoseuralla, kuten jutussa aiemmin sanottiin. Kirkkokahvit juodaan nuorisoseuralla.

KORTESJÄRVEN kappalainen Tarja Takala-Luostarinen jää virallisesti eläkkeelle 1. lokakuuta.

Eläkkeelle jääminen herättää monenlaisia tunteita, ja luopuminen työstä ja työkavereista on tuntunut haikealta, hän kertoi maanantaiaamuna puhelimessa.

Nyt hänellä on kuitenkin enemmän aikaa perheelle, ystäville, kotitilansa töille ja harrastuksille.

–Olen palvellut koko ikäni seurakuntaa työajattomassa työssä, enkä ole voinut sitoutua oikein mihinkään harrastuksiin. Nyt on aikaa uusille harrastuksille, ja olen mennytkin mukaan taidepiiriin, hän kertoo. –Jatkossa on myös enemmän aikaa hoitaa yli 90-vuotiasta äitiäni.

Hän on kuitenkin ilmoittanut tuomiokapituliin olevansa yhä käytettävissä, jos rovastikunnan alueella tarvitaan pappia.

–Olen sopinutkin jo muutamista työtehtävistä omassa kotiseurakunnassani Kuortaneella.

61 VUODEN iässä eläkkeelle pääsevä Takala-Luostarinen on työskennellyt erilaisissa seurakunnan tehtävissä 37 vuotta. Pappina hän on ollut yhdeksän vuotta.

Vuonna 1984 hän valmistui kirkon nuorisotyönohjaajaksi Helsingin evankelisesta kansankorkeakoulusta. Sen jälkeen hän työskenteli lapsi- ja nuorisotyössä Espoossa, Kauniaisissa, kotiseurakunnassaan Kuortaneella ja Alavudella.

Töiden ohella hän aloitti vuonna 2009 teologian opinnot Helsingin teologisessa tiedekunnassa. Hän valmistui elokuussa 2012, ja pappisvihkimyksen jälkeen hänelle tarjottiin välittömästi papin töitä ensin Seinäjoen alueseurakunnasta ja heti sen jälkeen Lapualta.

–Minua on aina pyydetty seuraavaan paikkaan heti seuraavana päivänä edellisen työn päätyttyä, hän naurahtaa. –Jumala on totisesti johdattanut minua suunnitelmansa mukaan. Omissa käsissäni ei ollut mikään.

VIIMEISESSÄ työssään, Kortesjärven aluekappalaisen virassa, hän aloitti 1. maaliskuuta 2017. Hän siis ehti olla Kortesjärvellä neljä ja puoli vuotta.

Hän kertoo viihtyneensä mainiosti pienessä maalaispitäjässä, jota hän pitää hyvin samankaltaisena kuin Kuortanettakin. Hän kehuu vuolaasti niin työkavereitaan kuin seurakuntalaisiakin, jotka ottivat hänet avosylin vastaan, ja toteaa että oli ilo toimia pappina kappeliseurakunnassa.

–Tunsin heti oloni kotoisaksi ja ystävystyin nopeasti monen kanssa. Seurakuntalaiset ovat olleet ystävällisiä, palvelualttiita ja auttavaisia — ja myös yritteliäitä ja käsistään taitavia. He ovat tulleet mukaan kaikkeen, mitä olen yhdessä muiden työntekijöiden kanssa keksinyt ja järjestänyt, hän kertoo.

Pysäkin ja seurakuntatalon sulkeminen toi tietysti surua ja ikävää hänen aikanaan. Hän toteaa kuitenkin, että on hienoa, että uudet tilat löytyivät terveyskeskuksesta. Sinne syntyy sali seurakuntalaisten käyttöön, ja siellä oli jo valmiiksi työhuoneet työntekijöitä varten.

Muuton myötä luovutaan niin kutsutuista Ylä- ja Alatuvasta eli Päivärinteentien rivitaloista, joissa seurakunta on vuokralla.

Hän kehuu myös kesällä remontoitua kirkon julkisivua.

–Upealta näyttää Kortesjärven kirkko, kellotapuli, katto ja kaikki.

KAIKEN kaikkiaan hän kertoo olevansa äärettömän kiitollinen saatuaan toimia Kortesjärven kappalaisena. Hän haluaa lausua suuret kiitokset jokaiselle seurakuntalaiselle kaikista yhdessä jaetuista ja koetuista hetkistä, niin iloista kuin suruistakin.

–Kortesjärvi jää sydämeeni ainiaaksi. Minulla on paljon ystäviä siellä, ja toivon, että tulen jatkossakin tapaamaan kortesjärveläisiä. Tahdon toivottaa siunausta, uskoa, toivoa ja rakkautta jokaisen kortesjärveläisen elämään.  

SUNNUNTAINA 3. lokakuuta kello 10 on Mikkelinpäivän messu Kortesjärven kirkossa. Takala-Luostarinen toivottaa kaikki tervetulleiksi kuulemaan hänen lähtösaarnansa ja juomaan kirkkokahvit nuorisoseuralla.

Hänen seuraajaansa ei ole vielä valittu. Kortesjärven aluekappalaisen virka tullee auki syksyn aikana.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.