Nyrkki linjasi, että kiihtymisvaiheessa jatketaan

Viimeisen kahden viikon ilmaantuvuus on 44,6 ja tartuntoja on todettu 86.

Menneellä viikolla todettiin 31 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 1 509. Tartunnat tulevat nyt enimmäkseen ulkomailta, perhepiiristä, ravintoloista ja työpaikolta.

Positiivisten koronatestien osuus 1,2 prosenttia. Joukkoaltistumisia todettiin työpaikoilla, toisen asteen luokassa ja alakoulussa. 74 prosenttia sairastuneista oli jo karanteenissa.

Suurin osa koronatartunnoista todetaan rokottamattomilla ja uuden testausstrategian myötä testimäärät ovat laskeneet.

– Koronarokotuksista on todettua hyötyä, ne suojaavat koronavirukselta, esimerkiksi deltavariantin kohdalla rokotuksen ottaneilla on kymmenkertaisesti vähemmän vakavia tautimuotoja ja kuolemia. Koronarokotus suojaa ihmistä itseään ja hänen lähipiiriään, samalla rokotukset auttavat koko yhteiskuntaa palaamaan ns. normaaliin toimintaan, kertoo infektioylilääkäri Elina Kärnä.

12 vuotta täyttäneistä 69,4 prosenttia on saanut 1. rokotuksen ja 55 prosenttia myös 2. rokotuksen. Koko Suomen väestöstä 73,3 prosenttia on saanut 1. roko-tuksen ja 58,6 prosenttia myös 2. rokotuksen.

Todennäköisesti alueellisista epidemiavaiheista luovutaan kokonaan syksyn aikana. Nyrkki jää odottamaan sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjettä toimenpidesuosituksineen ja ns. hybridistrategian voimaan tuloa. Nyrkki poisti suosituksen liittyen ulkomaille matkustamiseen. Muita muutoksia suosituksiin ei tehty.

Eniten tartuntoja todettiin 10-19-vuotiailla (26 %) ja seuraavaksi eniten 20-29-vuotiailla (20 %) ja 30-39-vuotiailla (15%) sekä 0-9-vuotiailla (15%). Tällä hetkellä 20-40-vuotiaiden rokotukset editystyvät hitaasti. Rokotuksiin ei ole hakeuduttu yhtä hyvin kuin vanhemmissa ikäryhmissä. Nyrkki kannustaa varaamaan ajan rokotukseen tai osallistumaan walk in- rokotustilaisuuteen.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä yli 157 000 kappaletta. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen 13,1 tuntia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.