Kulttuuriperinnerahaston ensimmäiset avustukset jakoon

Julkaistu:

Kategoria:

,

Nelimarkka-museolle myönnettiin enintään 12 000 euroa Aalto-kohteiden esittelysivuihin QR-koodein, 9 000 euroa Villa Nelimarkan korjaus- ja kunnostustyöhön (toisen kerroksen parveke, taiteilija-ateljeen ikkunakarmit), 1 500 euroa Pohjanmaan taiteilijaresidenssiverkoston kehittämiseen sekä 1 200 euroa Nelimarkka-residenssin Etelä-Pohjanmaan alueen naistaiteilijoiden ja taiteilijajärjestö Gedok Munchen välisen taiteilija-residenssivaihto-ohjelman jatkamiseen.

Rahaston sääntöjen mukaisesti Alajärvellä sijaitsevien Alvar Aallon rakennusperintökohteiden ylläpitoon ja toimintaan sekä toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen myönnettiin Alajärven Kirkonkylän nuorisoseuralle 10 000 euroa nuorisoseuran talon ylläpitokustannuksiin sekä nuorisoseuran toiminnan käynnistämiseen ja aktivoimiseen.

Perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella myönnettiin 10 000 euroa Lehtimäen Nuorisoseuran talon kunnostukseen, 10 000 euroa Lehtimäki-seuran toimintaan, 1 400 euroa Suninsalmi Soi -tapahtuman järjestämiseen, 8 000 euroa Taimelan koulun vanhempainyhdistykselle koulun 130-vuotisjuhlan kunniaksi suunniteltuun Palloleikki-taideteokseen, 2 000 euroa Alajärven 4H-yhdistykselle perinnepäivän kehittämiseen, tapahtumakalusteiden hankintaan sekä kulttuurikahvilan toimintaan sekä Länsikylän kyläyhdistykselle 500 euroa Kesäpäivän konsertin järjestämiseen.

Pentti Moision rahaston pääoma on noin 650 000 euroa, joka käytetään noin 10 vuoden aikana, jolloin vuotuinen jaettava määrä on noin 65 000 euroa. Puolet siitä jaetaan perinne- ja kulttuurityöhön Lehtimäen kunnan alueella.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.