Landemia vahvistaa maakunnan vetovoimaa

Maaseudulle palanneet Hanna Akseli ja Tomas Ruotsalainen kotiportaillaan. Kuvat: Landemia

Hankkeella selvitetään maallemuuton esteitä. Tutkimuksellisesta osuudesta vastaa tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio Luonnonvarakeskus. Ensimmäinen kysely kohdennetaan eteläpohjalaisille nuorille, jotka ovat päättämässä toisen asteen opintojaan.

Tutkimustiedon pohjalta rakennetaan malleja maallemuuton esteiden poistamiseksi. Pilottikuntina ovat Isojoki, Karijoki, Ilmajoki, Evijärvi ja Soini, mutta kyselyt ulotetaan koko maakunnan alueelle ja potentiaalisille muuttajille ympäri Suomen.

Koronapandemiasta huolimatta Landemia teki kylävierailuja ja osallistui kesätapahtumiin, joissa kuultiin alueen asukkaiden, paluumuuttajien ja monipaikkaisten asukkaiden ajatuksia.

Kotisivut kertovat tarinoita

Landemian kotisivu on julkaistu tällä viikolla. Sivuilla voi lukea elämänmakuisia tarinoita niin maalle muuttaneiden kuin monipaikkaisten asukkaiden kertomina.

Sivustolta löytyy lisäksi linkki jokaisen eteläpohjalaisen kunnan asumissivustolle. Myös Landettaja bloggaa landemia.fi sivulla – kannattaa käydä tutustumassa!

Landemia on myös sosiaalisen median kanavissa. Facebookissa ja Instagramissa järjestettyyn kesäkuvakisaan kertyi lähes 80 eteläpohjalaiselta maaseudulta otettua kuvaa. Kisan sponsorina toimi Ähtäri Zoo ja voittajat palkittiin eläinpuiston pääsylipuilla. Samalla konseptilla toteutetaan parhaillaan syyskuvakisaa, johon voi lähettää valokuvia 10.10. saakka.

Onko teidän kylänne seuraava Vuoden eteläpohjalainen kylä?

Maakunnallinen kylien yhteenliittymä Eteläpohjalaiset Kylät ry on kylien huolen- ja puolenpitäjä. Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan näkyvyyttä.

Valinnassa painotetaan kylien toiminnan suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista.

Hakulomakkeet voi tulostaa kotisivulta epk.fi/vuoden-kyla. Hakemukset liitteineen on toimitettava syyskuun loppuun mennessä puheenjohtaja Heikki Korkealaaksolle tai sähköpostilla info@epk.fi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.