ABO Wind Oy suunnittelee seitsemän voimalan tuulivoimapuistoa Lappajärvelle

Julkaistu:

ABO Wind Oy jatkaa Iso Saapasnevan tuulivoimapuiston suunnittelua seitsemällä kokonaiskorkeudeltaan 280 metrisellä voimalalla.  

-Päätimme jatkaa suunnittelua sijainniltaan optimaalisimmilla ja hieman matalammilla voimaloilla. Sijoittamalla voimalat niille parhaiten soveltuville paikoille voimme vähentää voimaloiden ympäristövaikutuksia, ABO Windin projektijohtaja Julian Wehnert kertoo.  

Iso Saapasnevalle suunniteltujen voimaloiden teho on maksimissaan 10 MW/voimala ja vuosituotanto noin 18 000 MWh /voimala. Laskelmien mukaan tuulipuisto tuottaisi vuosittain sähköä noin 7 000 sähkölämmitteisen omakotitalon tarpeisiin. Lappajärven tuulivoimahankkeen arvioidaan tuovan noin 90 000 tonnin säästöt Suomen sähköntuotannon vuosittaisiin hiilidioksidipäästöihin. 

ABO Wind kertoo, että tuulipuiston elinkaaren aikana Lappajärven kunta saisi verotuloja yhteensä noin kolme miljoonaa euroa. Hanke työllistäisi ihmisiä suunnittelu- ja rakennusvaiheessa sekä käytön aikana ylläpito- ja huoltotöiden myötä. Hankealue säilyisi kuntalaisten käytössä myös tuulivoimatuotannon käynnistyttyä ja alueella pystyisi jatkossakin kulkemaan esteettä.  
 

TUULIVOIMAHANKKEEN kaavaehdotus asetetaan nähtäville loppuvuodesta 2021, jolloin järjestetään myös yleisötilaisuus. Tässä yhteydessä kuntalaisilla on mahdollisuus antaa palautetta suunnitelmista.  

-ABO Wind vastaa mielellään kysymyksiin hankkeesta. Hankkeen etenemisestä tiedotetaan ABO Windin verkkosivuilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.