Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri palaa kiihtymisvaiheeseen

Menneellä viikolla todettiin 55 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 1 478. Tartunnat tulevat nyt enimmäkseen perhepiiristä tai tuttavilta, ravintoloista, tapahtumista ja kouluista. Epäselvien tartuntaketjujen määrä on noussut jonkin verran viime viikkoina.

Positiivisten koronatestien osuus 1,6 %. Karanteeniin määrättiin menneellä viikolla noin 390 henkilöä. Joukkoaltistumisia todettiin mm koululuokkien, toisen asteen luokkien, yksityisiä juhlien, päiväkotiryhmien ja työpaikkojen osalta. Karanteenin aikana sairastuneiden määrä oli 65%.

Nyrkki kiittää Etelä-Pohjalaisia suositusten hyvästä noudattamisesta ja muistuttaa rokotusten, maskin käytön, turvavälien ja hyvän käsihygienian noudattamisen tärkeydestä edelleen. Tämä koskee myös kahdesti rokotettuja. Koronatesteihin tulisi hakeutua nopeasti, jotta mahdolliset tartuntaketjut saadaan katkaistua nopeasti.

Sairaalahoidossa ja alueen terveyskeskuksissä on tällä hetkellä kaksi koronaviruspotilasta.

Mainos

Eniten tartuntoja on todettu 10-19 –vuotiailla (25 %) ja seuraavaksi eniten 20-29 –vuotiailla (20 %) ja 30-39 –vuotiailla (15 %) sekä 0-9- vuotiailla (15 %). Tässä näkyy, että eniten rokottamattomia tai yhden rokotuksen saaneita on nyt nuoremmissa ikäryhmissä. Kaikkia 12 vuotta täyttäneitä kehotetaan hakeutumaan koronarokotukseen. Vanhemmat ja muut huoltajat suojelevat omalla koronarokotuksellaan myös perheen lapsia ja nuoria. Sairastuneista 60% on rokottamattomia. Etelä-Pohjanmaalla ollaan nuoremmissa ikäryhmissä 5-10 % jäljessä, verrattuna koko maan rokotuskattavuuteen.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä yli 155 000 kappaletta. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen 16,7 tuntia.

Leviämisvaiheeseen siirtymisestä huolimatta sairaanhoitopiirin alueella ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta. Yleisötilaisuuksien järjestämisessä otettava huomioon tartuntatautilain pykälän 58 c hygieniavaatimukset.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.