Evijärven ja Vetelin välisen pyöräilymaaottelun voitto meni tällä kertaa Veteliin

Vetelin rajalla pyöräilymaaottelun loppumetreillä tunnelmia jakamassa Helena Kivijärvi, Matti Kivijärvi, Tomi Koski, Mari Alatalo, Veli-Matti Alatalo, Paavo Takala, Timo Takala ja Heikki Takala. Kuva: Satu Koski

Julkaistu:

Kategoria:

,

KEVÄÄLLÄ hyvän vastaanoton saanut uusi liikuntatapahtuma, Evijärvi–Veteli-pyöräilymaaottelu, järjestettiin toistamiseen kuun vaihteessa, 29. elokuuta–5. syyskuuta.

Keväällä maaottelu järjestettiin sattumalta samaan aikaan, kun Evijärven ja Vetelin välisellä tiellä oli menossa asfaltointitöitä. Se verotti jonkin verran osallistujia, ja tuolloin Evijärvi voitti Vetelin selvin lukemin 127–74.

Kesän päätteeksi toisen kerran järjestetty tapahtuma innosti ihmiset nauttimaan liikunnan riemusta, kilpailuhengestä ja uudesta asfaltista. Tämä näkyi selvänä kehityksenä osallistujamäärissä.

–Veteliläiset olivat selvästi suivaantuneet kevään maaottelun lopputuloksesta, ja tämänkertaisen ottelun voittikin Veteli luvuin 255–215, kertoo Evijärven kunnan liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski.

PYÖRÄILYMAAOTTELU eteni koko viikon tasaisena, mutta viimeisenä päivänä räyrinkiläiset kokosivat voimansa, kerääntyivät Isokylän koululle ja ottivat isolla joukolla loppukirin.

Se kannatti, sillä maaottelun viimeisenä päivänä veteliläiset pyöräilivät laatikolleen 85 kertaa, kun evijärveläiset tekivät 52 suoritusta.

–Tämä loppukiri ratkaisi selvästi koko kisan, Koski sanoo.

Evijärveltä maaotteluun osallistui 55 eri ihmistä, kun veteliläisten vastaava määrä oli 51.

–Moni evijärveläinen osallistui kisaan päivittäin, mutta kevään tapaan aktiivisin pyöräilijä oli Järvisen Hannu. Hän polki joka päivä laatikolle, viimeisenä maaottelun päivänä jopa viisi kertaa, Koski kertoo.

–Veteliläisistä Kellokosket innostuivat kisan loppumetreillä polkemaan tosissaan suvun laajalla rintamalla. Heillä toki on likietuinen sijainti, mutta silti Oskarikin kävi laatikolla viimeisenä päivänä neljä kertaa.

KUN Koski miettii sitä, kuinka evijärveläiset pystyisivät tulevana keväänä päihittämään evijärveläiset, hänen mieleensä tulevat veteliläisten ja kaustislaisten pyöräilymaaottelun ensimmäiset vuodet 1990-luvun alkupuolelta.

–Tuolloin veteliläiset ajoivat traktoreiden peräkärryillä pyöriä sivukyliltä kuntien rajalle. Lisäksi oli järjestetty mehutarjoilu, jotta pyöräilijät jaksoivat pyöräillä useamman suorituksen. Tapahtumaa jouduttiin kuitenkin tulevina vuosina rauhoittamaan kunnanhallitusten päätöksellä, sillä sellaisten pyöräilijämäärien myötä vaarantui jo liikenneturvallisuuskin.

Koski pohtii, pitäisikö tuosta menneiden vuosien maaottelun huumasta ottaa hieman oppia kun mietitään, mitä evijärveläisten pitäisi tehdä voittaakseen maaottelun tulevana keväänä.

–Pitäisikö järjestää Särkikylän kylätalolle makkara- ja mehutarjoilu? Säännöt eivät toki kiellä pyörienkään tuontia muilta kyliltä kylätalolle ja sieltä pyöräilemistä Vetelin rajalle. Pitäähän kaikille tarjota tasaväkiset mahdollisuudet osallistua pyöräilymaaotteluun, hän suunnittelee.

–Tärkeintähän on, että saamme mahdollisimman monta kuntalaista innostumaan liikkumisesta. Tällainen viikon mittainen kampanja voi olla jollekin alkusysäys pidemmällekin liikuntakärpäsen puremalle.

TÄMÄNKERTAINEN pyöräilymaaottelun pääpalkinto meni voiton myötä Veteliin, mutta tuli niitä lohdutuspalkintoja Evijärvellekin.

–Palkintoja voittivat Helena Kivijärvi, Mika Siltanen ja Hannu Järvinen. Palkinnot voi noutaa kunnantalolta liikuntatoimistosta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.