Järvi-Pohjanmaalla pidättäydytään aiemmissa suosituksissa

Julkaistu:

Aihe:

JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan alueella oli tiistaihin mennessä ilmennyt 157 koronatartuntaa. Sunnuntaina 29. elokuuta todennettiin neljä uutta tartuntaa, jotka liittyivät edellisellä viikolla Lappajärvellä todettuun tartuntaan. Karanteenissa tai eristyksissä oli 14 henkilöä. Varotoimenpiteenä Järvi-Pohjanmaan ammatti-instituutin Lappajärven ja Vimpelin yksiköt ovat etäopetuksessa 30.8.-3.9.2021. Lappajärven yksikön yhteydessä oleva Sedun yksikkö jatkaa toimintaansa lähiopetuksessa.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on asioinut viime viikon aikana Järvi-Pohjanmaan alueella seuraavasti:

 • keskiviikko 25.8.
  • Järviseudun ammatti-instituutti, Lappajärven yksikön ruokala klo 7.30-8.00, henkilöllä ei ole ollut suu-nenäsuojusta
 • perjantai 27.8.
  • Alajärvi S-market klo 10-10.30, henkilöllä ollut suu-nenäsuojus
  • Lappajärvi S-market klo 11-11.30, henkilöllä ollut suu-nenäsuojus
 • lauantai 28.8.
  • Lappajärvi S-market klo 20-21 välillä, henkilöllä ollut suu-nenäsuojus

Yllä mainittuina ajankohtina asioimassa olleita pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen.

Painavimpana syynä Nyrkki nostaa leviämisvaiheeseen siirtymisessä Etelä-Pohjanmaan matalan rokotekattavuuden. Nyrkki suositteli myös lasten ja aikuisten harrastustoiminnan tauottamista kahden viikon ajaksi. Aluehallintoviraston 12.8. antama rajoituspäätös on edelleen voimassa, Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmällä ei vielä ole tietoa siitä, muuttuuko Aluehallintoviraston määräykset leviämisvaiheeseen siirtymisen jälkeen.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä pitää vielä tässä vaiheessa alueelle aikaisemmin annetut suositukset voimassa.

-Alueellamme tilanne on ollut parempi verrattuna muuhun Etelä-Pohjanmaahan. Seuraamme kuitenkin tarkasti niin tilannetta Lappajärvellä kuin koko Järvi-Pohjanmaan alueella ja tarvittaessa tulemme tiukentamaan nyt voimassa olevia suosituksia.

Sisätiloissa järjestettävät kokoontumiset tulee järjestää mahdollisimman pienellä osaanottajamäärällä. Flunssaoireisena ei kannata tavata muita ihmisiä eikä saa osallistua harrastustoimintaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.