Vimpelin mestaripelimanni Aimo Mässbacka Tallarin kausikonserttivieraana – lauantaina 4.9. musisoidaan Jäykäntuvalla

Kuva: Tallari

Julkaistu:

Kategoria:

,

Vimpelissä ja Järviseudulla on voimakas viuluperinne, joka Perhonjokilaakson tapaan pohjautuu hääperinteeseen. Vuonna 2014 mestaripelimanniksi nimetty Aimo Mässbacka on pitänyt perinnettä yllä niin kotikylänsä Hallapuron soittajien kanssa kuin useissa eri pelimannikokoonpanoissa. Mässbacka viuluineen on myös tuttu näky Kaustisen juhlilla pelimannien yhteisissä soitoissa.

“Vimpelin perinne on saanut vaikutteita monesta suunnasta, niin Perhonjokilaakson kuin Keski-Suomenkin suunnalta”, Mässbacka kertoo. “Järviseutulaista polkkaa ja häävalsseja on ainakin tulossa. Tallarilaiset ovat löytäneet arkistoista myös minulle aivan tuntemattomia vimpeliläiskappaleita, odotan niitä uteliaana.”

Myös Tallari odottaa konserttia innolla. “Yhteistyö paikallisten ruohonjuuritason perinteenkantajien kanssa on meille valtavan arvokasta, ja vielä hienompaa, että pääsemme soittamaan sävelmät myös Vimpeliin, mistä perinne on kotoisin”, iloitsee Tallarin Arto Järvelä.

Tallari ja Mässbacka esiintyvät torstaina 2.9. Kaustisella Pelimannitalossa, perjantaina 3.9. Kokkolan Snellmankodissa ja lauantaina 4.9. Vimpelin Jäykäntuvassa. Yleisöä otetaan paikalle rajoitetusti Avin määräysten ja alueellisten koronatyöryhmien suositusten mukaisesti. Kaustisen konsertti esitetään myös suoratoistona.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.