Viides Soini-lukemisto valottaa pitäjän historiaa, yritystoimintaa, luontoa ja murretta

Julkaistu:

Kategoria:

, ,

Kirjaa voi ostaa ennakkoon Soini-seuran jäseniltä, yhteyshenkilönä on seuran puheenjohtaja Lasse Autio.

Kirja on edellisten Soini-lukemistojen tapainen: sidottu, kovakantinen, nelivärinen ja sisältää 180 valokuvaa. Kirjassa avataan muun muassa yritystoimintaa kunnan selkärankana Pirkko Ylätalon ja Lasse Aution artikkeleissa, joista jälkimmäinen kertoo soinilaisten huoltoasemien historiasta, Soinin murretta Jari Pietiläisen tutkimana, luonnon monipuolisuutta useissa esimerkiksi linnustoa, Kuninkaanjoen elämää ja geologiaa koskevissa kirjoituksissa sekä kylien historiaa Vehulta, Laasalankylästä ja Kukonkylästä. Menneisyyteen kurkistetaan Asko Hankilanojan kirjoittamassa sukukronikassa, jossa tehdään katsaus Pohjanlahden rannikolta Amerikkaan ja sieltä Soiniin, Lasse Autio kirjoittaa iltamista ja lavatansseista sekä sotavankeuden monista kasvoista, ja Aarre Löytömäki Lapin jätkistä.

–Kirjassa on muuten hieno kuva Vimpelin Tahtipojista, jotka esiintyivät laajalti maakunnassa, kertoo Autio viitaten lavatansseista kertovaan juttuunsa.

Julkaisutilaisuus järjestetään Kuninkaantuvalla, siitä tiedotetaan tarkemmin myöhempänä ajankohtana.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.