Pudotuspelijännärit käynnistyvät perjantaina: PattU saapuu Saarikentälle

Janne Mäkelä varmisti runkosarjan päätöspelissä lyöjäkuninkuutensa. Se on hänen urallaan kolmas. Arkistokuva.
Vimpelin Veto valitsi keskiviikon valintatilaisuudessa puolivälierävastustajakseen Pattijoen Urheilijat. Superpesiksen runkosarjan toiseksi sijoittunut Veto pelaa kotikentällään kahdeksanneksi tullutta PattUa vastaan jo perjantaina kello 17.30.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen totesi päättyneen runkosarjan olleen Vedon osalta tasainen ja suhteellisen vahva.

–Oli meillä varmasti omat kiirastulemme, kauteen mahtui monenlaistakin tapahtumaa. Pelillisesti oli suvantovaihe, jossa peli ei niin hyvin kulkenut, mentaalinen väsymystila, mutta merkittävää on se, miten saatiin kelkka käännettyä ja loppua kohti pelattiin nousujohteisesti.

Joukkueen menoa siivittänevät Janne Mäkelän lyöjäkuninkuus sekä Mikko Kanalan paluu pelaavaan kokoonpanoon. Runkosarjan päätösottelussa Kanala pelasi jokerina. Mäkelälle lyöjäkuninkuus oli uran kolmas; edellinen on kahdeksan vuoden takaa.

–Uskon, että tiukka sarja on tulossa, ratkaisevat tekijät tulevat olemaan meidän vahva ulkopeli ja 0-tilannepelaaminen. Keulasta täytyy saada pelaajat pois Topi Kososen ja Sami Haapakosken edestä. Ulkopeli pysyy hallinnassa, sisäpelissä täytyy jatkaa päättäväisesti hyviä otteita: kun saadaan tilannemäärä riittävän suureksi, lyöjät pystyvät kyllä kotiuttamaan, uskoo Niskanen.

Menneinä vuosina Vedon ja PattU:n välillä on ollut tiukkoja ottelusarjoja. Ekstrapanoksen Pattijoen pelaamiseen antaa legendaarisen Topi Kososen ilmoitus päättää pelaajauransa tähän kauteen. Joukkue nousi puolivälieriin selkä seinää vasten -tilanteesta Sotkamon Jymyä vastaan ja taistelee varmasti yhteistuumin joka tilanteen viime sekuntiin saakka. Kososen ja pitkään Vedossa viihtyneen Haapakosken lisäksi joukkueessa pelaa vetolaisittain tuttu pelaaja Timo Hanhisalo.

Alajärveläinen Matti Iivarinen johti Mansen runkosarjan voittoon. –Tavoittelimme nousujohteisuutta ja osin sitä varmaan saavutettiinkin. Loppu oli meillä hieman tahmea eikä pelin taso kovin korkeaksi noussut, peli oli tukkoisen oloista, mutta isossa kuvassa käyrä saatiin pysymään oikeassa suunnassa.

Manse PP valitsi vastustajakseen kauden sensaation, IPV:n, joka sijoittui sarjan kuudenneksi. Puolivälieräsarjasta on odotettavissa jännittävä ja tapahtumarikas. Oman mausteensa siihen tuo se, että IPV:n riveissä pelaa Matti Iivarisen poika Sasu Iivarinen, joka siirtyi Imatralle Ankkureista.

Iiro Haimi Kouvolan Pallonlyöjistä valitsi puolivälierävastustajakseen Kempeleen Kirin, ja neljänneksi sijoittunut Sotkamon Jymy sai vastaansa Joensuun Mailan. Mestaruutta puolustava Sotkamo on pelannut välillä todella hyvää peliä, välillä heikommin, samoin kuin Joensuukin.

–Tulossa on varmasti kova ja tasaväkinen sarja, arveli Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vilma Metsälä (vas.), Mari Takala ja Noora Mäenpää ovat tyytyväisiä siihen, miten aktiivisesti suomalaiset laittavat paistinrasvat kiertoon.

Kinkkutemppu tulee jälleen – yhden kinkun rasvasta valmistetulla dieselillä pääsee jopa kolme kilometriä

K-market Veto osallistuu myös tänä vuonna, kahdeksatta kertaa, Kinkkutemppu-kiertotaloustempaukseen. Jouluruokien valmistuksesta syntyvät paistinrasvat voi tuoda kaupan keräyspisteeseen kierrätettäväksi 18.12.2023-7.1.2024. Kinkkutemppu kierrättää jo kahdeksatta joulua peräkkäin paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Kekseliäs kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään 45 tonnia rasvajätettä.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.