Elokuu oli tähänastisen korona-ajan synkin kuukausi tartunnoissa — koululaisten rokotuksilla kysyntää, walk in -tapahtumia myös asemille

KORONATILANNE Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella jatkuu vaikeana.

Yksin elokuun 2021 aikana kuntayhtymän alueella on tullut ilmi 36 koronatartuntaa. Näistä 15 oli Evijärvellä ja 21 Kauhavalla.

Tapaukset ovat useaa eri ketjua, ja tartuntoja on saatu eri paikoista kuten työpaikalta, harrastuksista ja vapaa-ajan kokoontumisista. Sairastuneiden keski-ikä on alle 30 vuotta. 

Tartunnoissa näkyy rokottamattomuus — joko rokotteita ei ole otettu lainkaan tai vasta ensimmäinen annos on saatuna.

–Etelä-Pohjanmaalla ei käytännössä ole enää liikkeellä muuta kuin koronaviruksen delta-varianttia, ja tartunnat leviävät hyvin tehokkaasti. Jatkosairastumisia on tullut eniten perhepiireissä; kun yksi sairastuu, muutkin perheestä saavat tartunnan ennemmin tai myöhemmin, Kaksineuvoisen tiedottaja Anna Lindholm kertoo.

ELOKUUN aikana sairastuneista kaksi koronapotilasta on tarvinnut sairaalahoitoa.  

Tiedossa on, että osa koronan sairastaneista on saanut hyvin pitkäkestoisia ja monimuotoisia oireita, ja tarvitsevat jälkioireisiinsa yhä hoitoa. Pitkittyneinä oireina on kuvattu muun muassa hengenahdistusta, rytmihäiriöitä, lihasheikkoutta, nivel- ja vatsakipuja sekä heikentynyttä rasituksensietoa.

–Oireet ovat alentaneet työ- ja toimintakykyä osalla merkittävästi. Pitkittyneistä oireista ovat kärsineet eniten työikäiset sairastuneemme. 

Mikäli koronatartuntaan liittyy altistumismahdollisuus julkisella paikalla, kuntayhtymä tiedottaa siitä aina erikseen sekä verkkosivuillaan että sosiaalisen median kanavillaan.  

Koronatilannetta koskevat tiedotteet kootaan kuntayhtymän nettisivuille.

KORONAROKOTUKSET ovat alkaneet kouluilla THL:n suositusten mukaisesti.

Tähän mennessä Kauhavan ja Evijärven 12–15-vuotiaista 30 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen.

–Tavoitteena on, että jokainen rokotteen haluava nuori voi saada ensimmäisen annoksen koululla elokuun aikana. Mikäli rokote jää jostain syystä ottamatta oman koulun rokotuspäivänä, nuorelle voi varata rokotusajan Hyviksessä tai hän voi tulla rokotukselle ajanvarauksettomaan walk in -tapahtumaan. 

Hyvis.fi-sivustolla vapaita rokotusaikoja on saatavilla hyvin viikosta 35 alkaen.

SEURAAVAT walk in -rokotustapahtumat järjestetään seuraavasti: 

Tiistaina 31.8. kello 8–9 Ylihärmän hyvinvointiasemalla.

Keskiviikkona 1.9. kello 8–9 Alahärmän hyvinvointiasemalla.

Keskiviikkona 1.9. kello 16–18 Kauhavan hyvinvointikeskuksessa.

Torstaina 2.9. kello 8–9 Kortesjärven hyvinvointiasemalla.

Perjantaina 3.9. kello 8–9 Evijärven hyvinvointiasemalla.

Koko kuntayhtymän alueella yhteensä 11 757 ihmistä on saanut vähintään koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Heistä ​63,8 prosenttia on saanut myös tehosteannoksen.

Kaikkien yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus ensimmäisen rokoteannoksen osalta on 73,4 prosenttia. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.