Vammaisyhdistys 40 vuotta

Muun muassa Markku Salo (edessä vasemmalla) ja Seppo Ylilammi kuuntelivat Janne Sankelon juhlapuhetta.
Kortesjärven invalidit ry vietti sunnuntaina nelikymppisiään Palojärven Rantapirtillä.

KORTESJÄRVEN invalidit ry vietti sunnuntaina nelikymppisiään Palojärven Rantapirtillä.

Tilaisuudessa kuultiin useita puheenvuoroja, ja Kortesjärven pelimannit esittivät musiikkia.

Seppo Ylilammi oli poiminut Rantapirtin kirjahyllystä teoksen, jossa kerrottiin vuonna 1938 perustetun Invalidiliiton synnystä.

–Ihan järkytyin, sillä silloin syntymästään asti vammainen tai tapaturmaisesti vammautunut ihminen ei ollut ihmisenä terveiden ihmisten rinnalla ollenkaan tasavertainen. Vammaisella ihmisellä ei ollut ihmisarvoa. Näin ollen Invalidiliitolla oli ja on todella tärkeä tehtävä, Ylilammi kertoi.

Kun Kortesjärven paikallisyhdistys perustettiin vuonna 1981, ihmisoikeustilanne oli Ylilammin mielestä jo paljon paremmalla tolalla. Silti paikkakuntakohtaista työtä tarvittiin yhä, ja siksi heidän yhdistystään tarvittiin.

–Yhdistyksillä on aina vähintään kaksi tärkeää tehtävää: toimia jäsenten etujen ajajina ja toisaalta antaa jäsenille mielekästä, yhteistä puuhaa. Molemmissa näissä olemme onnistuneet.

KORTESJÄRVELÄINEN kansanedustaja ja Kauhavan kaupunginvaltuutettu Janne Sankelo (kok.) toi tilaisuuteen eduskunnan ja Kauhavan kaupungin kuulumiset.

Hän luetteli muutamia asioita, jotka ovat tulossa eduskuntaan vielä tämän vuoden aikana.

–Esimerkiksi vammaispalvelulainsäädännön uudistamista valmistellaan vielä vuoden 2020 aikana. Valtiovarainministeriössä on käynnissä kokeiluhanke vammaisten henkilöiden henkilökohtaisesta budjetoinnista vuosille 2020–21.

Sen lisäksi hän kertoi lyhyesti muun muassa seurakuntatalon muuton aikatauluista.

Huhtikuun lopussa tiedotettiin, että sopiva paikka seurakunnan kokoontumiselle ja toiminnalle vuokrataan Kortesjärven terveyskeskuksesta. Kiinteistö pysyy kaupungin omistuksessa, mutta seurakunta tulee pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi aulan ja Tupasvillan väliseen osaan.

–Tilat alkavat rakentumaan sinne syksyllä. En tiedä tarkkaan kaikkia yksityiskohtia, mutta uskoakseni tarjouspyynnöt hankkeen toteuttamiseksi on jo laitettu liikkeelle, Sankelo sanoi. –Ensimmäinen tavoiteaikataulu oli jo vuoden vaihteeseen, mutta voi olla, että se tulee liian nopeasti vastaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kela tiedottaa ensi vuoden muutoksista.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Kela tiedottaa ensi vuoden muutoksista.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.