Uiminen kielletty Sahin uimarannalla – vedessä todettu suolistoperäisiä enterokokkeja

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

TERVEYSTARKASTAJA on kieltänyt toistaiseksi uimisen Sahin uimarannalla Vimpelissä veden huonon mikrobiologisen laadun vuoksi.

Uimarannalta otetuissa vesinäytteissä todettiin raja-arvon ylittävä määrä suolistoperäisiä enterokokkeja.

Myös 9.8. otetussa uusintavesinäytteessä todettiin runsaasti (1700 pmy/100 ml) suolistoperäisiä enterokokkibakteereja sekä E.coli-bakteeria (1100 pmy/100 ml). Määrät ylittävät toimenpiderajat, jotka ovat sisämaan uimavesille 400 pmy/100 ml sekä 1000 pmy/ml.

Rannalta otetaan seuraava uimavesinäyte 16.8., ja sen tulos valmistuu 17.8. Tuloksista tiedotetaan heti niiden saavuttua.

Sahin uimarannalla ei suositella uimista, koska suolistoperäiset enterokokit sekä E.coli-bakteeri ovat ulosteperäisen saastumisen ilmentäjiä. Uimaveden ulosteperäinen saastuminen voi aiheuttaa haittaa uimareiden terveydelle, esimerkiksi pahoinvointia sekä vatsa- ja iho-oireita.

Näitä bakteereja esiintyy usein ihmisten ja tasalämpöisten eläinten ulosteissa, mutta ne voivat olla peräisin myös ympäristöstä. Voimakkaat sateet voivat aiheuttaa bakteerimäärien nousua. Toisaalta enterokokit säilyvät ympäristössä hyvin ja ne voivat ilmaista jo kauan ennen näytteenottohetkeä tapahtunutta saastumista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.